Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μενέλαος Μενελάου: Αντέχεις να τα αλλάξουμε ;

- Advertisement -

Του Μενέλαου Μενελάου υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Αντέχεις να τα αλλάξουμε ;

Στις εκλογές που έρχονται κάνε τη διαφορά, άνοιξε το δρόμο σε μια διαφορετική πολιτική πρόταση, που έχει αναφορά στην ενεργή συμμετοχή του λαού στον αγώνα. Η κατάσταση στην τοπική διοίκηση πλέον και όχι αυτοδιοίκηση, όσο πάει γίνεται χειρότερη, μέσω των σχετικών νόμων έχει διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο, όπου μπορεί να δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ, το Λιγνιτόσημο και άλλα προγράμματα, σε επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιάχνουν μαρίνες, αλλά την ίδια στιγμή να μην δίνεται τίποτα για αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα που θα κάλυπταν λαϊκές ανάγκες γιατί δεν ήταν επιλέξιμα, δεν πληρούσαν τους όρους κόστους – οφέλους, που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της με τα γνωστά αποτέλεσμα, να χάνονται ακόμα και ζωές, να καταστρέφεται το βιος και η περιουσία φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Οι «σωτήρες» που με τις πολιτικές και τις πράξεις τους είναι υπεύθυνοι για την σαπίλα που επικρατεί, οι «σωτήρες» που δεν διστάζουν κάθε φορά να αλλάζουν ονόματα, να δημιουργούν «νέους» συνδυασμούς, για να σε κάνουν να ξεχάσεις το προηγούμενο «έργο τους» έχουν έναν σκοπό, μια αποστολή, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική και τις αποφάσεις της Ε.Ε. Εάν θέλεις, μπορείς να το αλλάξεις . Εμπιστεύσου και στήριξε την μόνη δύναμη που είναι έξω από αυτό, που δεν κρύβει τις προθέσεις της, που είναι σταθερή στις απόψεις της. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εσύ, ποιος θα το αλλάξει; Απλώνουμε το χέρι για κοινή πορεία και αγώνα με όσους συνεχίζουν να μην σκύβουν το κεφάλι στο σάπιο σύστημα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις μπορούμε να ανατρέψουμε την άσχημη κατάσταση. Ο κρίκος που μας ενώνει είναι ο διαρκής αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού. Μπορείς με την ψήφο σου στη Λαϊκή Συσπείρωση να υπερασπιστείς την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την ανθρωπιά. Για να διεκδικήσουμε μέσα από τον Δήμο και την Περιφέρεια ότι μπορεί να δώσει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες, μειώσεις δημοτικών τελών, μειώσεις στο τιμολόγιο του νερού, λαϊκά φροντιστήρια, στήριξη των φτωχών οικογενειών, προστασία της περιουσίας των πολιτών. Να αποτρέψουμε να παραδοθούν στους επιχειρηματίες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, η διαχείριση απορριμμάτων και η δημοτική περιουσία. Επιτέλους να μην κάνουν κουμάντο τα συμφέροντα, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, που το χρήμα έρρεε, αλλά ποτέ δεν έφτανε για τις λαϊκές ανάγκες. Και μόνο ένα απλό ερώτημα θα μπορούσε να καταδείξει την απόσταση μεταξύ των πραγματικών αναγκών του κόσμου και αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες: Τι γίνεται τόσα χρόνια και ο λαός δεν μπορεί να χαρεί αληθινά; Στήριξε με όλες τις δυνάμεις σου τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και στην Περιφέρεια, για να μην έχεις υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας αλλά εσύ, να έχεις τον λόγο, ώστε επιτέλους οι γειτονιές μας να είναι καθαρές και ζωντανές, οι πόλεις μας να είναι λειτουργικές και ανθρώπινες .
Με αυτές τις σκέψεις και κοιτώντας σας στα μάτια, ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Νίκο Γόντικα, σε αυτό το ψηφοδέλτιο θα είμαι, με αυτό το ψηφοδέλτιο έδωσα τις μάχες, με αυτό το ψηφοδέλτιο ήμασταν παρόντες αναδεικνύοντας τις λαϊκές ανάγκες, αυτό το ψηφοδέλτιο είναι που ζητά ψήφο για αυτά που έκανε και όχι για αυτά που ΘΑ, κάνει, αυτό το ψηφοδέλτιο θέλει στήριξη και συμπόρευση ώστε να τα αλλάξουμε .
Φίλες και φίλοι γνωριζόμαστε πια, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στους Αγίους Θεοδώρους δεν έχω λείψει ποτέ, ούτε από χαρές αλλά πολύ περισσότερο δεν έλειψα από τα δύσκολα, νιώθω ότι έκανα και κάνω το χρέος μου σαν άνθρωπος. Από πολύ νέος εργάστηκα σε βιομηχανία τροφίμων, λίγο αργότερα σε σουπερ μάρκετ και για 20 χρόνια διατηρούσα επιχείρηση με τρία καταστήματα, ακολούθησαν πέντε χρόνια ανεργίας. Τώρα εργάζομαι σε μεγάλη βιομηχανία στη παραγωγή. Όσο αφορά την δράση μου στα κοινά, είναι γεμάτη από ανιδιοτέλεια και προσφορά.
Μενέλαος Μενελάου – Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την Λαϊκή Συσπείρωση.
– Mέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. – Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικιστών Εξωραϊστικών Συλλόγων Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. – Πρόεδρος του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού Σέσι. – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου. – Μέλος του παραρτήματος Αγίων Θεοδώρων του Ε.Ε.Σ. – Πρ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog