Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στάθης Συλαϊδής: Αθλητικός Τουρισμός – Μοχλός Ανάπτυξης

- Advertisement -

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη πόλη του Λουτρακίου και συγκεκριμένα στον Συνεδριακό χώρο του Καζίνο μια πολύ σημαντική Ημερίδα με θέμα τον Αθλητικό Τουρισμό. Διοργανωτές ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO), η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε το επιστέγασμα μια πορείας 5 ετών και επισφράγισε όσα πετύχαμε ως Δημοτική Αρχή σε αυτόν τον τομέα.

Προσελκύσαμε χιλιάδες αθλητές και θεατές, διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου και υποστηρίξαμε άλλες μικρότερες, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα και τοπικούς αγώνες.

Θετική μαρτυρία τα λόγια των ιδίων των ομιλητών που συμμετείχαν και παρουσίασαν το Λουτράκι αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως ένας Δήμος φιλόξενος, στον όποιο βρήκαν ανθρώπους πρόθυμους να υποστηρίξουν τις προσπάθειες τους και μια Δημοτική Αρχή που επένδυσε πάνω σε αυτές και μέσα από συνεχή και αδιάκοπο αγώνα κατέστησε τον τόπο μας ιδανικό αθλοτουριστικό προορισμό.

Πετύχαμε στόχους όπως, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση τον εντόπιων επιχειρήσεων (ξενοδοχεία – καφετέριες – εστιατόρια) σε μη εμπορικές περιόδους όπως χειμερινούς μήνες, προσελκύσαμε σημαντικό αριθμό αθλητών αλλά και συνόδων και προβάλαμε τον Δήμο μας στη διεθνή και την εγχώρια τουριστική αγορά. Αξιοποιήσαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και συνεργαστήκαμε άψογα με τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και τον τουρισμό. Συνεργαστήκαμε με ομοσπονδίες, σωματεία και φορείς και πραγματοποιήσαμε αυτών των διοργανώσεων.

Προσωπικά μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω, στο πλευρό του Αντιδημάρχου Αναστάσιου Σακελλαρίου, τη βοήθεια μου στην υλοποίηση των περισσότερων από αυτές τις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο μας και να συνειδητοποιήσω όλα αυτά τα οφέλη.

Κλείνοντας, να αναφέρω την πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών, των ανθρώπων που στήριξαν την προσπάθειά μας και υποστήριξαν με την ανιδιοτέλειά τους όλες αυτές τις διοργανώσεις, που χωρίς αυτούς δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί με επιτυχία και ασφάλεια.

Συνεχίζουμε!

** Ο Στάθης Συλαϊδής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Γιώργου Γκιώνη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog