Γεγονός που προκύπτει από τους ισολογισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι σύμφωνα με τον Ευ. Μαρινάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας προέρχεται από οικογένεια η οποία πλούτισε επί χούντας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha δήλωσε ότι «η λογική όποιος δεν είναι μαζί μας τον τελειώνουμε επικρατεί στη Μαφία».

«Eίδαμε ένα γεγονός, είδαμε τους ισολογισμούς, ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως θεωρεί ότι «για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε οικογένειά του είναι πολύ απλά τα πράγματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σε βάρος του επιθέσεις σημειώνοντας ότι «Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εγώ το θεωρώ εποικοδομητικό γιατί και εμένα, στον Ολυμπιακό για παράδειγμα, στην επιχείρησή μου λιγότερο, γιατί δεν έχει αυτή την προβολή, το να σου ασκούν κριτική είναι καλό γιατί διορθώνεις τα λάθη σου».

Διευκρινισε όμως ότι «Δεν είναι κάτι το οποίο οποιοσδήποτε ασκεί κριτική τον θεωρούμε εχθρό. Ή πάμε να τον τελειώσουμε» για να επισημάνει με έμφαση ότι «αυτοί είναι όροι μαφίας»

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να του επιτεθεί τονίζοντας πως η στάση αυτή ξεκίνησε όταν ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετήσει σε θέσεις διευθυντών στις εφημερίδες τα ΝΕΑ και το Βήμα πρόσωπα που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ως προς την υπόθεση του Χρ. Καλογρίτσα ανέφερε ότι «ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ.Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να τον χρηματοδοτήσω».

«Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική, τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας και τίποτα παραπάνω» συνέχισε για να διευκρινίσει ότι «απεχθάνομαι να γράφεις τον κόσμο και δεν θα το έκανα πότε. Υπάρχουν όμως κάμερες ασφάλειας και άνθρωποι που δουλεύουν στο κτίριο και ήταν εκεί στην υποδοχή».

Χαρακτηρίζοντας σκευωρία την υπόθεση του Noor1 είπε ότι «Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο ένας πρωθυπουργός «κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεση αυτή για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει ανυπαρξία σε πολλά θέματα» τονίζοντας πως «είναι επικίνδυνος για τον τόπο, δεν μπορείς να παραβιάζεις ένα νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς, που αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα άνθρωπο και ειδικά σε ένα άνθρωπο σαν και έμενα»

Όπως χαρακτηριστικά είπε παραβιάζεται με τον τρόπο αυτό η νομοθεσία που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει και κατέληξε λέγοντας ότι «Όση σχέση έχει ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλη τόση έχω και εγώ»

Στήριξα τη Ρένα Δούρου – Έπεσα έξω

Το γεγονός πως στήριξε τη Ρένα Δούρου στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημειώνοντας ότι έπεσε έξω εκτιμώντας πως το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε κάτι νέο. Ήταν «νέοι και άφθαρτοι» τόνισε και επεσήμανε πως ο Αλ. Τσιπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το MEGA και οι εφημερίδες του ΔΟΛ ή να αγοραστούν από κάποιον που θα τους στηρίζει.

«Ήθελαν να περάσουν στα χέρια κάποιου και να είναι όπως το ΈΘΝΟΣ και το documento σήμερα» ανέφερε και επανέλαβε πως όταν απέκτησε τις εφημερίδες του ΔΟΛ δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να τοποθετήσει επιτελείο το οποίο θα το επέβαλαν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

«Εάν μου ζητηθεί να καταθέσω ονόματα για το ποιοι με πίεσαν από τη δικαιοσύνη θα το πράξω» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος τον πίεσε.

liberal.gr