Η διάβρωση του παραλιακού τμήματος του Κορινθιακού Κόλπου είναι πράγματι ένα διεπιστημονικά σύνθετο και διαρκώς εξελισσόμενο φαινόμενο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου,δυστυχώς, έχει επιδείξει απίστευτη ολιγωρία, χρόνια τώρα, πραγματοποιώντας μόνο περιορισμένες τοπικές παρεμβάσεις, μη δυνάμενη να αντιμετωπίσει στο σύνολό του το πρόβλημα, ούτε να κατανοήσει την πολυεπίπεδη καταστροφή που συντελείται.
Έχουν πλέον εξαφανιστεί εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα παραλίας, με ότι αυτό συνεπάγεται και δυστυχώς δεν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο χαλί, για να κρυφτεί πλέον από κάτω το πρόβλημα. Οι φωτογραφίες είναι απλά ενδεικτικές, της πραγματικής κατάστασης.
Η Περιφερειακή Αρχή είναι καλό να προβάλει τιςπεριορισμένες τοπικές επεμβάσεις, που έχει πραγματοποιήσει, οφείλει όμως να σταθεί μπροστά στα όσα, συντριπτικά πολλά, δεν έχει κάνει και να απολογηθεί στον Κορινθιακό λαό.

Ο Ροβήλος Αθανάσιος, είναι Υποστράτηγος Μηχανικού ε.α – Πολιτικός Μηχανικός. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κορινθίας και τέως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον κύριο Παναγιώτη Νίκα.