Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ: H ψήφος στο Τοπικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητη

- Advertisement -

Ζητήσαμε στους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ανεξάρτητο Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας) να μας παραχωρήσουν συνέντευξη.

 

Το συνδυασμό εκπροσώπησαν ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής και ο κ. Γιάννης Κόντης

Προχωρήσατε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Ενα ανεξάρτητο Τοπικό συμβούλιο για τη Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας. Τίνος πρωτοβουλία ήταν και γιατί επιλέξατε να κάνετε ενα δικό σας συνδυασμό και να μην συμπορευτείτε με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο

Γιάννης Κόντης: H πρωτοβουλία ήταν δική μου. Εψαξα το νόμο και τις προϋποθέσεις, τα καινούργια δεδομένα, τις αρμοδιότητες του νέου τοπικού συμβουλίου και προσπάθησα να έρθω σε επαφή με κόσμο κατ΄αρχήν για να το συζητήσουμε.Η ανταπόκριση όλων όσων μίλησα ήταν πολύ θετική και αφού μαζευτήκαμε αρκετοί άνθρωποι γιαυτο το εγχείρημα, τη δημιουργία δηλαδή του συνδυασμού, αποφασίσαμε απο κοινού τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας με τους 11 υποψηφίους μας και βεβαίως το όνομα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που επίσης αποφασίσαμε από κοινού, θέλοντας να δώσουμε έμφαση στην εναλλακτική ψήφο των συμπολιτών μας.Με το νέο νόμο η ψήφος στο τοπικό συμβούλιο είναι πλέον ανεξάρτητη.

Λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, αρκετός κόσμος έχει λίγο μπερδευτεί. Αν θέλετε εξηγήστε πως θα ψηφίσει ο κόσμος.

Γιάννης Κόντης: Nαι αυτό είναι αλήθεια. Να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο ότι θα υπάρχουν 2 ξεχωριστές κάλπες. Στη μία κάλπη θα ρίχνουν τα ψηφοδέλτια για τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν και σε άλλη κάλπη θα ρίχνουν τα ψηφοδέλτια για τους τοπικούς συμβούλους. Το λέω πολύ απλά. Η ψήφος σε κάποιο συνδυασμό για το δήμαρχο και τους δημ. συμβούλους δεν επηρεάζει  την ψήφο στο τοπικό, δεν εξαρτάται δηλαδή. Μπορεί κάποιος να ψηφίσει πχ για δήμαρχο κάποιον και να επιλέξει να ψηφίσει τοπικό σύμβουλο από κάποιον άλλο συνδυασμό.

Ποιοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό σας;

Αλεξανδρής Ιωάννης του Δημητρίου, επιχειρηματίας
Γέρου Παναγιώτης του Ιωάννου, αυτοκινητιστής
Γκιόκα Παναγιώτα του Κωνσταντίνου, διασώστρια πλήρωμα ασθενοφόρου
Κόντης Ιωάννης του Παναγιώτου, επιχειρηματίας
Μαδενζή Ελβίρα του Γεωργίου, ιδιωτική υπάλληλος
Παλαιολόγος Κωνσταντίνος του Αντρέα, ιδιωτικός υπάλληλος
Παπανικόλας Παναγιώτης του Ιωάννου, υπάλληλος Καζίνο
Ρούσσου Αλεξάνδρα του Στέφανου, γραφίστρια
Σαββίδου Ιουλία του Παναγιώτου, επιχειρηματίας
Σακκούλης Κωνσταντίνος του Φώτιου, επιχειρηματίας
Χατζόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννου, επιχειρηματίας

Γιάννης Αλεξανδρής: Eδώ να σημειώσουμε ότι τοπικά συμβούλια έχουν από τους 7 συνδυασμούς μόνο οι 3. Οι συνδυασμοί του κ. Ασημακόπουλου, του κ. Γκιώνη και της κ. Πρωτοπαππά. Ακόμα όμως και οι ψηφοφόροι αυτών των συνδυασμών μπορούν να επιλέξουν για τοπικό συμβούλιο εμάς. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η ψήφος δεν επηρεάζει και είναι ανεξάρτητη.

Για να κατέλθει ένας συνδυασμός στις εκλογές χρειάζονται χρήματα. Για διαφημίσεις, έντυπα, ψηφοδέλτια κλ.π. Εσείς από που αντλείτε έσοδα για το συνδυασμό σας;

Γιάννης Κόντης: Εμείς δεν έχουμε ούτε σπόνσορες, ούτε χορηγούς. Από κοινού μοιραζόμαστε τα έξοδα, γιαυτό το λόγο δε θα δείτε στους δρόμους ούτε αφίσες, ούτε banner ούτε πολύ προεκλογικό έντυπο υλικό.Προσπαθούμε κυριώς να μιλάμε με τους συμπολίτες μας , να επικοινωνούμε τις απόψεις μας και να γνωστοποιούμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές μέσω των ΜΜΕ της περιοχής μας

Εσείς όμως στοχεύετε κυρίως στους συνδυασμούς που δεν κατεβάζουν τοπικά συμβούλια. Οπως του κ.Ζερβού, του κ.Καραπανάγου, του κ. Λογοθέτη και του κ. Βασιλείου. 

 

Γιάννης Αλεξανδρής: Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι και θέλουμε την ψήφο όλων των συμπολιτών μας.Δεν είμαστε κάτω απο την ομπρέλα κανενός γιαυτό νομίζουμε ότι οι παρεμβάσεις μας θα είναι ουσιαστικές.

Παρευρεθήκατε στις ομιλίες όλων των υπ. δημάρχων που δεν έχουν τοπικό συμβούλιο.

Γιάννης Κόντης:Ναι. Πήγαμε στα εγκαίνια αυτών των υποψηφίων δημάρχων, έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί και θέλουμε τη στήριξη όλων.

Γιάννης Αλεξανδρής: Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουμε 11 άνθρωποι, εργαζόμενοι, κυρίως επαγγελματίες που ενδιαφερόμαστε όλοι με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Αν εκλεγείτε τι θα σημάνει η επόμενη μέρα; ποιος είναι ο στόχος σας;

Γιάννης Αλεξανδρής: Θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα της ψήφου στο τοπικό συμβούλιο. Επίσης την συμμετοχή στις εκλογές. Με το νέο νόμο οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων ειναι αυξημένες. Μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της καθημερινότητας. Γιαυτό το λόγο λέμε ότι η ψηφοφορία είναι εξίσου σημαντική για τα τοπικά συμβούλια όπως είναι η επιλογή του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων.

Πείτε μου ένα παράδειγμα

Γιάννης Κόντης: Π.χ. η καθαριότητα, η ανάπλαση μιας παιδικης χαράς κ.α. Το τοπικό συμβούλιο μπορεί να εισηγείται με προτάσεις στο δημοτικό συμβουλιο. Επίσης ο Πρόεδρος του Τοπικού έχει ψήφο στο ΔΣ για θέματα που άπτονται του Δημοτικού Διαμερίσματος Λουτρακίου-Περαχώρας.

Γιαννης Αλεξανδρής:Σκοπός μας είναι όχι μια παρουσία στο τοπικό συμβούλιο απλώς, αλλά ουσιαστική δουλειά για το καλό όλων μας, με παρεμβάσεις ουσιαστικές, με προτάσεις και λύσεις.

 

Γ.Κόντης-Γιάννης Αλεξανδρής:Την επόμενη μέρα θα επιδιώξουμε καλή συνεργασία με την όποια νέα δημοτική αρχή για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων , τη βελτίωση των τομέων  που παρεμβαίνουμε και βέβαια με τις προτάσεις μας θεωρούμε ότι η παρουσία μας θα είναι και επικοδομητική και σημαντική και ουσιαστική. Αλλωστε είμαστε επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνθρωποι της καθημερινότητας δηλαδή, γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για το καλύτερο.

Αυτό είναι υπόσχεση;

Αυτό είναι δέσμευση

 

 

 

 

 

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιαννη Κοντη θεωρεις το open mall πολο αναπτυξης για την πολη – η αναπλαση τις παραλιας οπως την εχουνπαρουσιασει που για μενα δνε ειναι αναπλαση και δεν θυμηζει Λουτρακι αλλα κατι αλλο για μενα ειναι εκτρωμα αυτο σου αρεσει απο την απαντησει σου θα κρινω πολλα ευχαριστω πολλη ενας ψηφοφορος που εχει μπερδευτει και δεν εχει αποφασισει ακομα

  2. ΚΑΙ το Open Mall ΚΑΙ η ανάπλαση της παραλίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη φίλε 22:12Δεν θα κολλήσει το Λουτράκι σε υποδομές 40 και βάλε χρόνων πίσω!!!

  3. 10:06 Δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα μαθατε τωρα τα open mall λες και μεγαλωσατε μεσα στα mall ο τοπος δεν εχει ναγκη απο τετοια ουτε απο αυτη την εκτρωματικη αναπλαση που με αυτα το Λουτρακι δνε θα μοιαζει Λουτρακι αλλα μια ξενη πολη χωρις ονομα εσυ δεν εχεις καταλαβει ανοιγοντας αυτο το open mall ο θανατος του εμπορακου ξεχνας τη εγινε στην Κορινθια οταν ανοιξαν τα τζαμπο ποσες καλες επιχειρησεις εκλεισαν τη θες να κλειοσυν και οσες εχουν απομεινει

  4. Τόσο ο Ξένιος Ζεύς του οποίου εχω την τιμή να είμαι πρόεδρος όσο και εγω προσωπικά είμαστε υπέρ της ανάπλασης της παραλίας αλλά και οποιουδήποτε έργου αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την εικόνα της πολης μας. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας αλλά και της καλαισθησίας.Μη ξεχνάμε ότι έγιναν ΔΥΟ δημόσιες διαβουλεύσεις από τον Δήμο και υπήρχε στο ιντερνετ πλατφόρμα στις οποίες ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να κατάθεση τις απόψεις του!!!!! Ευχαριστώ πολύ Κόντης Γιάννης

  5. 21:08 Μολις εχασες μια ψηφο γιατι θεωρεις καλαισθησια αυτο που δεν θυμιζει καθολου Λουτρακι και γιατι θεωρεις αναβαθμηση το θανατο του εμπορακου κριμα

  6. Το open mall στο οποίο αναφερεστε και αφορά κατ εξοχήν στους εμπόρους δεν είναι κάποιο mall!!!!! Δεν έχει καμία σχέση!!!! Ίσα ίσα που θα αναβαθμίσει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Καλό θα ήταν να ειμασταν ποιο ενημερωμένοι για όλα αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας. Τέλος θα ήθελα όπως εγω υπογράφω την απάντηση μου να υπογράφετε και εσείς. Να μη μιλάτε ανώνυμα. Να πέρνετε και την ευθύνη των λεγόμενών σας. Όπως εγώ!!! Κόντης Γιάννης

  7. 00:33 για ποιο θάνατο του εμποράκου μιλάς; Ενημερώσου πρώτα και άσε την λασπολογία. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα αναβαθμιστούν καθώς και οι δρόμοι. Κι όλα αυτά με πλήρη χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Νισάφι πια με την παραφιλολογία και την ασχετοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog