Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναγιώτης Πιτσάκης – Γιώργος Γκιώνης : Eργο πνοής για το Λουτράκι το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

- Advertisement -

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας , κ. Παναγιώτη Πιτσάκη, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,

κ. Γιώργου Γκιώνη και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Ανδριάννας Κουρούκλη, με θέμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου – Open Mall», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Κορινθίας,  Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 14:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Πιτσάκης Παναγιώτης ανέφερε ότι το Υπ. Οικονομίας-Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ ανακοίνωσαν το βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης “Ανοικτά κέντρα εμπορίου” του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020”

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50.000.000 ευρώ και αυξήθηκε στα 96.3 εκατομ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια-Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Για την Κορινθία εγκρίθηκε η πρόταση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου που υπέβαλαν σε συνεργασία ο Δήμος και το Επιμελητήριο με τη συμμετοχή 93 επιχειρήσεων του Λουτρακίου που βρίσκονται στην περιοχή της παρέμβασης.

Ιδιαίτερα σημαντική, συνέχισε ο κ. Πιτσάκης, ήταν η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου στις διαδικασίες υποβολής της πρότασης.Ενα έργο προϋπολογισμού 1.748.600 ευρώ αναμένεται να αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα του Λουτρακίου, αφού πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο που χρηματοδοτεί δράσεις αστικής ανάπλασης με στόχο τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στην περιοχή παρέμβασης και στην ανάδειξη της δυναμικής της περιοχής σε τουριστικούς πόρους.

Με την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου θα μεταβληθεί η συνολική εικόνα του Λουτρακίου, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και οι θετικές συνέπειες θα είναι άμεσα ορατές για την τοπική κοινωνία και οικονομία, κατέληξε ο κ. Πιτσάκης.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, ώστε να συνταχθεί μια ανταγωνιστική πρόταση με πολλαπλά οφέλη για τον εμπορικό κόσμο και την κοινωνία.

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.

Ο Δήμος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο αλλά και την αμέριστη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, πετυχαν από κοινού χρηματοδότηση για το έργο προϋπολογισμού 1.748.600 ευρώ.

93 επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν καθώς επίσης προτεραιότητα δόθηκε στους πεζούς, τα άτομα με αναπηρία και τους επισκέπτες.

Τέλος ο κ. Γκιώνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Πιτσάκη και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κουρούκλη που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και συμμετείχαν ενεργά σε όλα τα στάδια κατάθεσης της πρότασης.

 

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Κουρούκλη Ανδριάννα ανέφερε ότι Η Ένωση Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου νιώθει μεγάλη χαρά & ικανοποίηση για την μεγάλη επιτυχία ένταξης στο πλαίσιο δράσης « Ανοιχτά κέντρα Εμπορίου».

Θεωρούμε είπε, ότι είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα αφού πρόκειται για μία πρόταση με αναπτυξιακό χαρακτήρα, που έχει ως στόχο να μεταλλάξει τον κεντρικό αστικό επιχειρηματικό ιστό της πόλης σε πρότυπο κέντρο εμπορίου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με απώτερο σκοπό όχι μόνο το εμπορικό κέρδος, αλλά την ενίσχυση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της πόλης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότηση του εγχειρήματος και με τη δυνατότητα συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως των επιχειρηματιών, χωρίς αποκλεισμούς ή προνομιακές σχέσεις.
Ευχαρίστησε θερμά για την άριστη συνεργασία την Δημοτική Αρχή και το Επιμελητήριο Κορινθίας καθώς επίσης τους συναδέλφους επιχειρηματίες για την συμμετοχή τους.

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog