Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, εκπροσώπησε τον Φορέα σε εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

- Advertisement -

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κορίνθο, τελέστηκε επίσημη δοξολογία με αφορμή των εορτασμό για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ακολούθησε ομιλία από τον συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή, κ. Χάρη Τσιρκινίδη, απόγονος προσφύγων του Πόντου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Φορέων του νομού.
Παρευρέθηκαν o Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καλλίρης Πελοπίδας, ο Βουλευτής του νομού, κ. Τσόγκας Γεώργιος, ο Ταξίαρχος Αστυνομικής Δ/νσης Κορίνθου, κ. Σκλάβος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Πνευματικός Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νομού Κορινθίας.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, καταθέτοντας στεφάνι, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες του Πόντου. Τόνισε ότι: Ο ελληνισμός δεν πρέπει να ξεχάσει, οι μνήμες από τη μαζική δολοφονία περισσότερων από 350 χιλιάδων Ποντίων, δεν θα χαθούν!
Ήταν όλοι εκεί. Σε κλίμα κατάνυξης και με τις τραγικές μνήμες να αιωρούνται στον αέρα, αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog