Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Open Mall» το έργο που θα δώσει «πνοή» στην αγορά του Λουτρακίου

- Advertisement -

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου προϋπολογισμού 1.748.600,00€ ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης , ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, και η Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Ανδριάνα Κουρούκλη, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
Ύστερα από την συνεργασία του Επιμελητήριου Κορίνθιας , του Δήμου Λουτρακίου και του εμπορικού Συλλόγου η πρόταση για τη δημιουργία του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου”, αναδείχθηκε σε μία από τις πέντε καλύτερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται σε ποσοστό 100% από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν θα βαρύνει ούτε κατά 1€ τον Δήμο, το Επιμελητήριο ή τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς ή προνομιακές σχέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης.
Αποτελεί ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που στοχεύει στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης και συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των 93 επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Σολωμού. Με την υλοποίησή του, σχεδιάζουμε δράσεις αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, αναδεικνύουμε την ταυτότητα της εμπορικής περιοχής και υλοποιούμε “έξυπνες” παρεμβάσεις και πολιτικές που καθιστούν την πόλη πιο ελκυστική.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργο Γκιώνη και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λουτράκιου κα. Ανδριάνα Κουρούκλη για την αμέριστη και απόλυτη στήριξή στην κοινή πρωτοβουλία.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Άξονα προτεραιότητας: 01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αναμένεται να ξεκινήσει το πρόσεχες διάστημα.

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog