Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιχαήλ Μήτρου : H αποστασιοποίηση των νέων από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης

- Advertisement -

Ένα θέμα που έρχεται στην επιφάνεια λόγω των ημερών, καθώς βρισκόμαστε στην εξέλιξη των αποτελεσμάτων  Ευρωεκλογών & Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2019, είναι η αποχή των πολιτών από τις κάλπες και από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πιο συγκεκριμένα, η αποχή των πολιτών και σε μεγαλύτερο ποσοστό των νέων από τις χτεσινές εκλογές στο νομό Κορινθίας και όχι μόνο, βρίσκεται σε ποσοστό που κυμαίνεται στο 32-33%.

Είναι ένα γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους, αλλά περισσότερο αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική και με τα κοινωνικά- πολιτικά δρώμενα του τόπου καθώς η νεολαία είναι αυτή που κατέχει την μόρφωση, τα προσόντα, τις ιδέες, τις φιλοδοξίες για την εξέλιξη της κοινωνίας.

Ο προσανατολισμός των νέων καθορίζεται από το κλίμα της εποχής (απογοήτευση), τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας που κατακλύζεται από προβλήματα της κοινωνίας (ανεργία/κρίση), από την αίσθηση ανισότητας και ασυνέπειας των πολιτικών, καθώς και από την αντίληψη που έχουν οι νέοι για ηθικές και αξίες.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αποστασιοποίηση της νεολαίας ,που δεν έχει την αίσθηση ότι μπορεί να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων για τα κοινά και παράλληλα αυτή η αδιαφορία / απομάκρυνση από τις κάλπες αυξάνει την έλλειψη κοινωνικής & πολίτικης ευθύνης.

Το μέλλον ανήκει στους νέους και ας ελπίσουμε ότι θα το πάρουν στα χέρια τους (μαζί και εγώ), συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε απόφαση που καθορίζει τις ζωές όλων μας, αφού τα πιστεύω και αυτό που είμαστε είναι οι επιλογές μας.

Η σοβαρότητα τους θέματος πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις και μετέπειτα να προβούμε σε πράξεις για ένα καλύτερο αύριο.

 

ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΡΟΥ

ΕΤΩΝ 27

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Προφανώς με τα λεγομένα αυτά, καλεί τους νέους που απέχουν απο τις κάλπες να αναλαβουν πρωτοβουλιες και ευθυνες.

    • Η πραγματικότητα ειναι αυτή. Τα ποσοστά μιλάνε απο μόνα τους και προφανώς μια άποψη και γνώμη ειναι σίγουρα καλύτερη από την αδιαφορία όλων των υπόλοιπων.

  1. Ενσωματοθειται σε συνδικάτα σε οργανώσεις και παρατάξεις ή δημιουργείστε! Μόνο έτσι θα αποκτήσετε λόγω και θα δώσετε κίνητρα κ σε άλλους νεολαίους!

  2. Ε όχι και αποστασιοποίηση! Το Jason-Αντιγόνη κατέβηκε με τον συνδιασμό της Δούρου, έλαβε λίγο πάνω από 2.500 ψήφους και εκλέγεται 19ο. Τα νέοι λοιπόν παίρνουν ενεργό μέρος στα κοινά. Και στην πόλη μας έχουμε το Ζερβάκι που παρ’ότι δεν ξέρει τι πάει να πει δημοτικό συμβούλιο, μας δήλωσε τον μεγάλο του ενδιαφέρον, ανέκαθεν, για την πόλη και την επιθυμία του να εμπλακεί…ως ανεξάρτητος….υποψήφιος στα κοινά. Καλώς τον μας!!!!!

    • Αν και το να συζητάς με κάποιον που δεν γνωρίζεις καν το όνομα του, το θεωρώ λίγο ‘άτοπο’, παρόλα αυτά χωρίς να προσδιορίζω ονόματα ή παρατάξεις, έχω να πω πώς αριθμητικά ΜΟΝΟ στο Λουτράκι δεν ψήφισαν 6.000 άτομα εκ των οποίων πάνω απο το 60% ηλικιακά ήταν μεταξύ 18-30. Τέλος να ξέρετε ότι το μορφωτικό επίπεδο το δικό μας είναι 10 φορές μεγαλύτερο απο το 80% του δημοτικού συμβουλίου και ας μην ξέρουν κάποιοι τι σημαίνει.

      • Eίσαι ρατσιστής φίλε και διαχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο? Τί κουβέντα είναι αυτή για το 10 φορές μεγαλύτερο του 80% των δημοτικών συμβούλων? Κράτα τον ρατσισμό σου εντός του σπιτιού σου, όχι έξω στους συνδημότες μας και στην κοινωνία μας.

        • Καταρχάς, αφου παραθέτεις την γνώμη σου γιατί δεν γραφεις και το ονομα σου ‘φίλε΄’? Και λογικά δεν κατάλαβες το σχόλιο μου αναφέρεται στο οτι ένας νέος μορφωμένος δεν ξέρει τι παει να πει δημοτικό συμβούλιο. Σχολιαζω το ειρωνικο σχολιο που εγινε. Επίσης εντός σπιτιου μου και εκτος θα κανω οτι πιστευω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχουμε. Οτι αλλο θεμα εχεις, ονοματεπωνυμο εχω και βιογραφικο εχω επισης αν θες να στο στειλω να δεις μιας και μιλαμε για μορφωτικο επιπεδο.

          • Για ψηφοφορία δεν μιλάς ρε “φίλε”? Πίσω από το παραβάν δεν ψηφίζει ο κόσμος? Το όνομά μου εσένα σε πείραξε στο όλο θέμα? Σάκη με λένε. Σου κάνει το μικρό μου ή μήπως θες και το ΑΦΜ μου? Να δεχτώ την αιτιολογία σου, αλλά αν γράφεις άλλα και άλλα εννοείς, αυτό μάλλον διαψεύδει τα όσα ενστερνίζεσαι περί του μορφωτικού σου επιπέδου. Ξαναδιάβασε μόνος σου το σχόλιό σου να δεις τι εννοείς και τι όχι. Το ότι θα κάνεις ό,τι θέλεις εντός του σπιτιού σου αλλά κυρίως εκτός είναι λάθος. Επικαλείσαι το όνομα της δημοκρατίας εσύ για να κάνεις ό,τι σου γουστάρει? Τότε και όσοι δεν ψήφισαν έκαναν ό,τι τους γουστάρει στο όνομα της δικής τους δημοκρατίας κι εσένα λόγος δεν σου πέφτει. Τον δικό σου ισχυρισμό ακολουθώ και επεκτείνω. Δεν μπορείς να λες και να ξελές τώρα.

        • Δεν έχεις καταλάβει μάλλον πιο είναι το θέμα μου. Όταν κατάλαβεις τα λέμε ελπίζω υπό άλλες συνθήκες. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην είσαι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί με τέτοιες απόψεις δεν θα μας βοηθήσετε.

  3. φίλε μου όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Οι νέοι, ευτυχώς όχι όλοι, αδιαφορείτε για το τί γίνεται γύρω σας. Δεν γνωρίζετε τίποτα από τα τεκταινόμενα . Γιατί νεαρέ μου δεν πήγατε να ψηφίσετε? Γιατί δεν προσπαθήσατε, δια της ψήφου σας, να διώξετε το παλιό και να εκλέξετε νέους να μας εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ? Γιατί με την αδιαφορία σας και με ένα σκασμό δικαιολογίες ότι οι άλλοι για όλα φταίνε, αφήνετε εμάς τους μεγάλους να αποφασίσουμε για σας. Αν η νεολαία είχε ψηφίσει δεν θα βγαίναν οι ίδιοι και οι ίδιοι παλαιοκομματικοί να μας κυβερνάνε. Μην παραπονιέστε και αφήστε την καραμέλα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

    • Καταρχάς, το άρθρο θέτει ενα σοβαρό ζήτημα και αν καταλάβατε έχει πληροφοριακό χαραχτήρα και αποσκοπεί στην παρακίνηση των Νέων και μη, στο να προσέλθουν στις κάλπες. Κανείς δεν κρύβεται πίσω απο το δαχτυλο του. Προφανώς και δεν φταίνε οι άλλοι. ΟΛΟΙ φταίμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog