Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Ένα νεκρό δελφίνι στην παραλία Ιερατικής (φωτο)

- Advertisement -

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας που διοργάνωσε η ομάδα Vegan ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Ο πρώτος καθαρισμός έγινε στην παραλία Ιερατικής.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απολογισμός ήταν θλιβερός όπως και οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές. Συγκεκριμένα, κάτω στα βράχια στην πρώτη σκοπιά του λιμενοβραχιόνα, η ομάδα εντόπισε ένα νεκρό δελφίνι το οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ίδιο σημείο, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σύμφωνα με τους εθελοντές, η Λιμενική Αρχή έχει ειδοποιήσει τον Δήμο και σύντομα πρέπει να γίνει η υγειονομική ταφή για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Ακόμη, στο σημείο βρέθηκαν πολλά απορρίμματα. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 30 σακούλες σκουπιδιών για να απομακρυνθούν από την ακτή.

Η ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της.

Η δεύτερη εθελοντική δράση μετά από έρευνα σε όλες τις ακτές μας θα λάβει μέρος στην παραλία Κανταρέ, το Σαββάτο 1 Ιουνίου και ώρα έναρξης 10:00 π.μ.

Η απόσταση καθαρισμού θα είναι από την ταβέρνα “Βουναλάκια” μέχρι την στροφή και το τέλος του παραλιακού βραχίονα. Τα απορρίμματα πολλά, η δουλειά μεγάλη και η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο οικοσύστημα τεράστια. Όσο πιο πολλοί εθελοντές τόσο το καλύτερο. Σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσεως θα παρέχονται από τους διοργανωτές. Φυσικά, ο καθένας από σας μπορεί να φέρει και να προσφέρει τα δικά του υλικά καθαρισμού εθελοντικά. Μαζεύουμε τα πάντα από πλαστικά, γυάλινα, μεταλλικά και όλα τα είδη απορριμάτων εκτός από ξύλα.

Κάνουμε τις παραλίες μας καθαρότερες για την θαλάσσια πανίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Σημείο συνάντησης στην παραλία στην ταβέρνα “Βουναλάκια” μέχρι την ώρα έναρξης. Μην ξεχνάμε πως ο Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών είναι μια πράξη Φιλοζωϊκη, Οικολογική και Φιλανθρωπική ταυτόχρονα.

Αξίζει να χάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και να σώσουμε ένα ολόκληρο τοπικό οικοσύστημα!

Κοινοποιούμε, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε! Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://www.facebook.com/events/440179050126107/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog