Την έντονη αντίδραση του  δημιουργού της βραβευμένης γαϊδουρίτσας «Μαρίζας», Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, προκάλεσε η χρήση εικόνων της ταινίας για λόγους προπαγάνδας από την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου της ΕΡΤ, χωρίς να έχει δώσει την άδειά του.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Κ. Κρυστάλλης αναφέρει: «ΑΙΣΧΟΣ! Δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!», ενώ παραθέτει σχετικό άρθρο κριτικής στην ΕΡΤ και την εν λόγω εκπομπή:

Μαριλίζα

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου ένα απίστευτο βίντεο που ξεπερνά τα όρια της προπαγάνδας, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και κινδυνολογίας στο πλαίσιο της τακτικής της κυβέρνησης. Για «μία ελεγεία σε αυτό που ζήσαμε» έκανε λόγο η παρουσιάστρια μιλώντας για «ατομική ευθύνη».

Στο βίντεο παρουσιάζεται το σύνολο των πολιτικών που βρέθηκαν σε θέση ευθύνης τα τελευταία 40 χρόνια, και αναγορεύονται ως υπεύθυνοι για τα δεινά που ζήσαμε, χωρίς καμία αναφορά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Συγκεκριμένα γίνεται μια διαδρομή στις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, παρουσιάζοντας την Ελλάδα περίπου σαν failed state, στο οποίο κυριαρχεί η Χρυσή Αυγή, τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες και οι εικόνες βίας στους δρόμους.

Η σύγχρονη ιστορική «κατάντια» της Ελλάδας ξεκινά, σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και απλώνεται έως και τις ημέρες πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Το βίντεο πλαισιώνεται με εικόνες από την ταινία «Ο πεισματάρης γάιδαρος» και μουσική από ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει η Άννα Παναγιωτοπούλου, με τίτλο «Ο Έλληνας».

Στο τέλος του βίντεο τον λόγο παίρνει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία σχολιάζει με νόημα «μια ελεγεία σε αυτό που ζήσαμε και ένα κλείσιμο του ματιού σε αυτό που λέμε ατομική ευθύνη και του καθένα».

liberal