Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Φωτιά» στο μέλλον της χώρας βάζει ο Τσίπρας – Τεράστια τα ελλείμματα στην Οικονομία

- Advertisement -

«Καμένη γη» και …συντρίμμια αφήνει πίσω του, ως πολιτική κληρονομιά στην επόμενη κυβέρνηση, που πιθανότατα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν εγκαταλείψει οριστικά την εξουσία την οποία κέρδισε, με ατέλειωτα ψέματα.

Τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων, που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Είναι τόσες πολλές και προκλητικές οι τροπολογίες για «ημέτερους», που ανάγκασαν ακόμη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, να μην τις κάνει δεκτές.

Η Κυβέρνηση, η οποία μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές βλέπει να έρχεται βαριά ήττα και στις εθνικές εκλογές, κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να τακτοποιήσει «φίλους και γνωστούς» στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής.

Το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετρά δεκάδες προσλήψεις και μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προς το ασφαλές και προνομιακό καταφύγιο της Βουλής.

Το χειρότερο όλων – που δείχνει την τεράστια ανευθυνότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού- είναι ότι με τις αλόγιστες προεκλογικές παροχές, ναρκοθετεί για άλλη μια φορά την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία, αφήνοντας ανοικτό πεδίο για νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Αλλά μάλλον αυτά δεν αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα», σχολίαζε στέλεχος της αντιπολίτευσης, «αφού γνωρίζει ότι άλλος θα κληθεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, από την 7η Ιουλίου και μετά».

Η έκθεση της Κομισιόν έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα επισήμαιναν τις τελευταίες εβδομάδες ανεξάρτητοι αναλυτές, όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και το ΙΟΒΕ, για το κόστος των προεκλογικών παροχών Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση οι προεκλογικές παροχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα κοστίσουν πάνω από 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περισσότερο από 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για το 2019.

Αυτό το ποσόν πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, ως τελευταίο τίμημα στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε αποδρομή. Ένα μήνα πριν από τις Εκλογές δείχνει να μην έχει καταλάβει το μήνυμα που του έστειλε ο λαός στις κάλπες της 26ης Μαΐου και ψάχνει για «Ιφιγένειες» να «θυσιάσει» προκειμένου να καθαγιαστεί ο ίδιος και να πάει στις εκλογές του Ιουλίου ως …αθώα περιστερά για την «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης και γενικότερα για τα δεινά του κόσμου.

Ελλείψει ενός ρεαλιστικού αφηγήματος επιμένει στις μαυρογιαλούρικες τακτικές των προεκλογικών παροχών, αποκαλύπτοντας ότι αγνοεί μια βασική αξία, ότι η ψήφος, η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Ελληνικού λαού δεν εξαγοράζονται με ανήθικες παροχές της τελευταίας στιγμής.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος για να γίνει υποτίθεται η αποτίμηση του αποτελέσματος.

Επί της ουσίας, όμως, προσπάθησε να «μετρήσει» τις προθέσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του, όσον αφορά το δικό του μέλλον και παράλληλα να μετριάσει – αν μπορεί – τη θύελλα των αντιδράσεων, κυρίως από την ισχυρή αριστερή συνιστώσα του, την «Κίνηση των 53», επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση έκανε δυο κινήσεις, ισχνής σημασίας.

Πρώτον, άλλαξε το επικοινωνιακό επιτελείο του, στέλνοντας …σπίτι του τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και αποσύροντας από το προσκήνιο τον Πολάκη, ο οποίος έχει μετατραπεί δε αποδιοπομπαίο τράγο για τους περισσοτέρους «συντρόφους» του, οι οποίοι ανέχονταν όλο αυτό το διάστημα τις χυδαίες επιθέσεις του, λόγω του ότι ήταν κολλητός του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, διαβεβαίωσε την αριστερά συνιστώσα ότι μέχρι τις Εθνικές Εκλογές δεν πρόκειται, να προχωρήσει το σχέδιο του, περί μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία. Αν και τα ξεχασμένα πολιτικά «ρετάλια» που μάζεψε από το …πουθενά θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας στην προκειμένη περίπτωση ο «κουρασμένος» πρωθυπουργός έδωσε «γη και ύδωρ» για να μην τον ανατρέψουν τώρα, πριν δώσει την μάχη των Εθνικών Εκλογών, ως ύστατη ευκαιρία.

Η πραγματικότητα, όμως δεν αλλάζει, με αναιμικούς τακτικισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμίζει ένα «καζάνι που βράζει» και είναι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, με ολέθρια αποτελέσματα, τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για το κόμμα του.

Πρωθυπουργός υπό επιτροπεία, ΣΥΡΙΖΑ υπό κατάρρευση
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών και η Νέα Δημοκρατία αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά της, έχοντας τον αέρα του νικητή των εκλογών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να καταποντιστεί ακόμη περισσότερο και να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% και σταδιακά η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας να είναι και η τελευταία.

Μετα τη βαριά ήττα των ευρωεκλογών, που ο πρωθυπουργός απέδωσε στην αποχή και το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι πολίτες δεν κατάλαβαν το …γενναιόδωρο πρόγραμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει τεθεί υπό επιτροπεία.

Η ψυχολογία του είναι στο «ναδίρ» και αυτό φάνηκε σε όλους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, στην αγαπημένη του κρατική τηλεόραση στην οποία νιώθει ασφαλής.

Ο πρωθυπουργός, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος ανήρ του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε «ξεδοντιασμένο» και ανήμπορο να αντιδράσει «λύκο». Επιζητεί εναγωνίως την επιβίωση του, αλλά γνωρίζει ότι μόνο με …θαύμα μπορεί να γίνει αυτό.

Για να μην «εκπαραθυρωθεί», θα πρέπει να συγκρατήσει τα ποσοστά του σε αξιοπρεπή πολιτικά επίπεδα, το ΚΙΝΑΛ να μην αυξήσει τα ποσοστά του και

κυρίως να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με το …χάος, που τόσο πολύ αγαπά.

Το να μη καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, από νωρίς.

Προετοιμάζονται και οι δυο με συγκεκριμένες στρατηγικές και κινήσεις να «λεηλατήσουν» το χώρο του, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό κατάρρευση και αυτό το γνωρίζουν άπαντες.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ενα αριστερο κατακαθι και ενας χοντρος τιποτας γυρισαν την χωρα 100 χρονια πισω με τις ευλογιες των ελληνων…αυτα !!!!

  2. Ειναι αυτος που ηθελε να σωσει την χωρα και να την βγαλει απο τα μνημονια; Η αγαπη του για την εξουσια και τη χλιδατη ζωη υποσκιαζει το καλο της πατριδας και τα δικαια των πολιτων. Αποδειξη; Η αποδοση του ονοματος της βορειας μακεδονιας το οποιο οι σκοπιανοι επιδιωκαν επι δεκαετια. Το εδωσε απλα και ευκολα. Με την καταστροφη που επιφερει θελει να προετοιμασει το εδαφος για να ξαναεκλεγει ως σωτηρας και καλα.

  3. Απο νωρις αρχισατε τις κινδυνολογιες και τα σχολια καμμενης γης, φανταζομαι τι εχει να γινει οταν βγει ο Κουλης, δεν θα κρατιοσαστε με τιποτα!!!!!!

    • Φαντάσου να ξαναεκλεγεί ο Τσίπρας τότε, τι εχει να γίνει, και πόσες ακόμη τραγωδίες σαν την Μάνδρα και το Μάτι θα έχουμε να βιώσουμε…!

  4. Τους είδαμε στην τσέπη μας.Με στοιχεία.Ποτέ ξανά αριστερά!Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πρώην Ανατολικοί δεν θέλουν καν να ακούνε για αριστερές βλακείες!

  5. Οχι φιλε μου 20:53… δεν ξαναβγαινει ο Τσιπρας.Θα βγει ο Κυριακος, θα ξαναρχισουν να μπαζωνουν ρεματα, θα χτιζουν ΒΙΛΛΕΣ μεσα στο δασος, θα καταπατανε δημοσια περιουσια να χτιζουν αυθαιρετα,θα κλεινουν τους δρομους που οδηγουν στην παραλια για να μην τους ενοχλουν τα παρασσιτα…… θα περασουν καμμια 30αρια χρονια, κ θα φταιει ακομα ο Τσιπρας.01:33… ναι …… τους ειδαμε στην τσεπη μας…. αυτος μας εκοψε τα δωρα, τα επιδοματα αδεια…αυτος εκανε το psi, τις 11 περικοπες στους μισθους κ στις συνταξεις… αυτος! ο Τσιπρας ναι!!!!

    • 12 50 ποια είναι η προταση σου? Να ξαναεκλεξουμε τον πολιτικο απατεώνα? Ασε τα ψέμματα για το σκισιμο μνημονιων και η τζαμπα μαγκιά στην Τρόικα, ασε την εθνικη προδοσία που ειναι προδοσία γιατι δεν του ειχε δοθει εντολή απο τον ελληνικο λαο να εκχωρησει ονομα κ ιστορία… αυτο το αισχρο θεατρο που εστησε, που ποτέ δεν εχει ξαναδει η Ελλάδα, οσο καιγονταν οι ανθρωποι στο Ματι, πως να το καραπιουμε? Ποσο πορνη ψυχη εχει καποιος για να στησει θιασο ενθουσιασμού στα καναλια, με μικρα παιδια να εξαυλωνονται στην φωτιά ???

  6. Φιλε 12.50, εισαι εκτος πραγματικοτητας!!!! Λες να βγει ο κυριακος για να ΞαναΑρχιζουν να μπαζωνουν ρεματα κλπ. Δεν εχει ξαναβγει πρωθυπουργος, σε ενημερωνω. Η πρωτη του φορα θα ειναι. Πότε τα ξαναεκανε αυτα που περιγραφεις, μονο το μυαλο σου ξερει. Λοιπον, αν εσενα σου ζητουσαν το μισο σου μηνιατικο για 5 μηνες διοτι επροκειτο να κατασκευασουν ενα κολοσσαιο αγαλμα του τσιπρα, θα τους εδινες τα 3/4 απο τη χαρα σου. Ξυπνειστε τον καποιος ρε παιδια!!

  7. Ασε με εμένα να κοιμάμαι. Εσύ που είσαι ξύπνιος ψήφισε ΝΔ κ Κυριάκο, να μας σώσουν αυτοί που τα ισοπεδωσαν όλα.

    • Πότε τα ισοπέδωσε όλα ρε; Δεν έχει εκλεγεί ποτέ πάλι πρωθυπουργός. Αυτή θα είναι η πρώτη του. Μήπως κοιμάσαι ξεσκέπαστος ρε φίλε 23.24; Πολύ παράξενα όνειρα βλέπεις.

  8. Ποιο όνομα μωρέ; τα Σκόπια τα λένε σε όλο τον πλανήτη Μακεδονία, εδώ και 25+ χρόνια. Πλάκα κάνουμε τώρα; Μπες σε ένα σαιτ να κάνεις μια παραγγελία, και μόλις φτάσεις στην επιλογή χώρας θα δεις στη λίστα το Macedonia, ακόμα και σήμερα.

    • Εσυ εισαι λιγο… στην αγορα του αλ-χαλιλι τα πουλαν τα δυο σου χειλη 2 περιουσιες κι αλλη μια. Λες, η κυρα τασια να δωσει 4 για να της κανουν μια μελανια; Για συνελθε λιγο τσιριζακο.

    • Μην μου κανεις τον χαζο τώρα, ξερω πολυ καλα πως ονομαζουν τα Σκοπια σε ολο τον πλανητη, εσυ ξερεις ποιες ειναι η συνεπειες τωρα που το αναγνωρισαμε επισημα ως κρατος? Ξέρεις και παραξερεις…Πρωτος ο Εφιαλτης και μετα ο Τσιπρας με την παρεα του θα μεινουν στην ιστορία ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Κρίμα που η ελληνικη δικαιοσυνη χωλαίνει, το Σύνταγμα μας καταπατειται χωρις σταματημό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog