Είναι κάτι στιγμές που το βλέμμα παγώνει και το μυαλό αδυνατεί να συγκρατήσει τα αμέτρητα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή.

Τρείς μήνες μετά τον θάνατο του Γιάννη Μπεχράκη και η δύναμη του έργου του είναι τόσο μεγάλη που οι λέξεις φαντάζουν φτωχές ώστε να περιγράψουν την απώλεια ενός φωτογραφικού θρύλου.

Ο Βασίλης Ψωμάς, κατά κόσμο VasVal, βρέθηκε στην φωτοειδησεογραφική έκθεση Eyewitness στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποτίοντας με τον δικό του ιδιαίτερο  τρόπο, φόρο τιμής σε έναν φωτορεπόρτερ που ήδη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της σύγχρονης φωτογραφικής ιστορίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
Ενας ονειροαληθης ζωγραφος που πισω απο το οπισθοφθαλμιο της φωτογραφικης μηχανης εδωσε τοσα εργα τεχνης προσπαθωντας να διασπειρη την αληθεια…μαζι με τον Kurt Schork kai tov Miguel Gil Moreno. (Βρισκομαι εκει που δεν πρεπει αλλα χρειαζεται.Εκει που η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν θελει να βρισκεται.Λειτουργω σαν το ματι τους). Πρεπει ολη η Νεολαια να επισκεφθη την Eyewithness φωτοειδησειογρaφικη εκθεση του Γιαννη Μπεχρακη διοτι η δουλεια του ειναι να φροντισει ωστε κανεις να μην μπορει να πει “Δεν Ηξερα.”

VasVal

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣΕνας ονειροαληθης ζωγραφος που πισω απο το οπισθοφθαλμιο της φωτογραφικης μηχανης…

Δημοσιεύτηκε από La press photo de vasval στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019