Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκάφος του Πολεμικού Nαυτικού σκόρπισε τρόμο στην παραλία του Κιάτου

- Advertisement -

Σκάφος του Πολεμικού Nαυτικού σκόρπισε τρόμο στην παραλία του Κιάτου.

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία:

 

Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στην παραλία Κιάτου, δίπλα στο Caribbean κοντεψαμε να πνιγούμε και ειδικά τα παιδιά μας, σε καιρό ειρήνης, λόγω τρομερού κυματισμού–απόνερα από την κοντινή διέλευση πολεμικού σκάφους επιφανείας.
Παρασύρθηκαν λουόμενοι και προσωπικά είδη.

 

Το Λιμενικό Κιάτου με ευχολόγια δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

 

Πρωτίστως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την ανταπόκριση το ΑΤ Κιάτου για την άμεση ειδοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου μιας και δεν είχα το τηλέφωνο.

 

Επίσης να συγχαρώ για την ανταπόκριση και την επικοινωνία το Λιμενικό Τμήμα Κορίνθου.

 

Και τι να κάνω, μόνο να ειδοποιήσω την προϊσταμένη αρχή μπορώ” . Με ενοχλημενο ύφος φυσικά. Γιατί είμαι ενοχλητικός. Ναι, όταν κινδυνεύουν τα παιδιά μου χωρίς κανένα λόγο.

 

Της έλεγα να ειδοποιήσει παρακτιους σταθμούς. Τελικά επειδή δεν ήμουν μόνο ένας ενοχλητικός αλλά πολλοί, Ρώτησε την Διώρυγα Κορίνθου και της επιβεβαίωσαν ότι πέρασε πολεμικό σκάφος, το οποίο το κάλεσαν αλλά δεν απάντησε.

 

Και φυσικά όπως μου ανέφερε το Λιμενικό Τμήμα Κορίνθου, δεν αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία τον πολίτη δεν του ρίχνουμε την ευθύνη να βρει αυτός άκρη στο πρόβλημα του.

 

Αν κάποιος τραυματιζοταν η πνιγοταν θα αναλάμβανε να πάρει καταθέσεις και να βρει τους υπεύθυνους;

Εγκληματική πλεύση κοντά σε παραλία με πολυκοσμία από τον υπεύθυνο του Πολεμικού Σκάφους Επιφανείας. Να αναζητηθούν οι ευθύνες του.

Εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων ασφαλείας της παραλιακής ζώνης.

 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης, μόλις επικοινώνησα 14:40 με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το Πολεμικό Ναυτικό και τον θάλαμο Επιχειρήσεων, τους ενημέρωσα για το συμβάν, ενώ τους είχε ενημερώσει ήδη το Λιμενικό και έχει ενημερωθεί ήδη η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Αν δεν κινηθεί ο πολίτης, αν δεν διεκδικήσει το δίκαιο του, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του, κανείς δεν ενδιαφέρεται.

 

Παρατηρουσαμε το σκάφος, ταξίδευε με ταχύτητα, κάποια στιγμή στο ύψος του Πευκια του Κάτω Διμηνιού άρχισε να στρίβει προς την ακτή, ενώ πήγαινε σε μεγαλύτερη απόσταση και παράλληλα με την ακτή. Εξαφανίστηκε με υψηλή ταχύτητα πίσω από την μύτη που σχηματίζει το Διμηνιό.

 

Επίσης και άλλα περιστατικά σημειώθηκαν με συγγενείς και φίλους σε άλλες περιοχές της παραλίας του Κιάτου με παρασυρση λουομένων και των προσωπικών τους ειδών.

 

Korinthostv.gr

- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΡΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΝΕΡΑ !! ΓΙΝΕΤΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕΧΡΙ ΠΑΤΡΑ !! ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ !!!

    • Μην μεγάλοποιητε τα πράγματα … Στο Κιάτο κάθε μέρα βλέπουμε πλοία να περνάνε όλη την ώρα και δεν κινδυνεύει ποτέ κανείς …..

  2. Αμάν άνθρωπε μου!Για τα ταχύπλοα και τα τζετ σκι δεν έφτασες ποτέ να ξεσηκώσει υπουργεία και λιμεναρχεία .Εμπάθεια έχεις με τις ένοπλες δυνάμεις;Αχρειαστα να είναι τα πολεμικά σκάφη,αλλά,αν χρειαστεί να επέμβουν και σκορτσαρουν οι μηχανές τους στις μεγάλες ταχύτητες που θα χρειαστεί να πιάσουν…..πάλι το στωμα σου θάχει να λέει @@@@@@ για το πόσο ετοιμοπόλεμα είναι.

    • Από μικρό παιδί κάνω μπάνιο στην παραλία του Κιάτου και κάθε μέρα περνάει από ένα πλοίο. Είτε πολεμικό είτε εμπορικό είτε αλλου είδους. Και εγώ τη συγκεκριμένη μέρα εκεί ήμουν με τα παιδιά μου. Ε… δεν είχαν τόσο τραγικά φίλε μου. Ούτε κινδυνεύσαμε να πνιγούμε. Μάλλον δεν είχες τι να κάνεις και είπες να αναστατώσεις λίγο τον κόσμο…..

  3. Έχει δίκαιο Αυτά που γράφει πρέπει να ακούγεται η άποψη του 51 χρονών είμαι τέτοια κύματα από απόνερα δεν έχω δει παραλίγο να τραυματιστεί ο μικρός μου έχασα και κάποια πράγματα δεν είναι όλα πλάκα ευχαριστώ

  4. Κι εγώ μόλις είχα τελειώσει έναν τριπίθαμο πύργο στην άμμο και ήρθε το κύμα και τον σήκωσε. Τι τραβάμε κι εμείς οι λουόμενοι σε καιρό ειρήνης! Δεν υπάρχει κράτος!😠

  5. Μπούρδες. Αριστεροί μέχρι το κόκκαλο. Ενοχλούν τα πολεμικά σκάφη, αλλά όχι τα κότερα, όχι τα γιώτ, όχι τα τζετ σκι. Άσε μας κουκλίτσα μου. Ούτε τηλέφωνο δεν είχες. Επώνυμη καταγγελία. Όνομα και επίθετο παρακαλώ.

    • Το πιο σωστο σχολιο απο ολους εκανες φιλε μου. Οπως ακριβως τα εγραψες ειναι. Ενοχληθηκε η μανταμ, ενω αν περνουσε το σκαφος της Παναγοπουλου, η διαμαρτυρομενη τωρα, θα κυματιζε σημαια του συριζα και θα μας επαιρνε τα αυτια με τις φωνες λατρειας της προς τον τσιπρα.

  6. Εγώ όμως που παρά τρίχα δεν πνιγηκα και τραυματιστηκα σοβαρά στα βράχια και δεν είμαι Αθηναία τι πρέπει να πω Δεν έχουμε τίποτα βέβαια με το πολεμικό ναυτικό αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας ,,

  7. Εγώ τώρα τι να απαντήσω που παρά τρίχα να πνιγώ και τραυματιστηκα σοβαρά γιατί με έριξαν τα κύματα στα βράχια και δεν είμαι Αθηναία ,,

  8. Είστε λίγο ηλίθιοι εσείς οι δύο που έχετε σχολιάσει… ούτε Αθηναίος, ούτε εμπάθεια με τις Ένοπλές Δυνάμεις. Εμπάθεια με τους ηλίθιους και τους ωχαδελφιστές.

  9. Ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε από την τρομάρα . Πήρα τον Υπουργό και μου υποσχέθηκε ότι στο εξής τα πλοία θα περνάνε από την περιοχή με την όπισθεν για να μην σηκώνουν απόνερα!

  10. Μεγάλε την επόμενη φορά που θα κατέβεις παραλία να φοράς και το σωσίβιο σου .!Δεν έχεις πάει φαίνετε σε παραλίες της βορειοδυτικής Πελοποννήσου να δεις απόνερα και κύμα από τα φεριμπότ των εκεί γραμμών .Την επόμενη φορά που θα ξανά περάσει η βαρκούλα θα σου φτιάξουμε αντιπλημμυρικά έργα στην ακτογραμμή …!!!!John Pap

  11. Με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΠΝ, ούτε στον ύπνο σου δεν μπορείς να μιλήσεις, το πολύ- πολύ σε κάποιο λιμενικό σταθμό να είπες τον πόνο σου.

  12. Είστε για κλάματα,δεν έχετε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις…Σίγουρα έχετε δίκιο… αλλά δεν εκφραζεστε λάθος… και ιδικά αν το πλεούμενο ήτο δικό μας…Τα υπόλοιπα με το λιμεναρχείο…

  13. για φρενο μερικοι !! εχουν δικιο οι ανθρωποι !! ο καπετανιος ηταν φασιστας και ειχε μαθει οτι μερικοι συριζαιοι εκαναν μπανιο !! επιτηδες το εκανε !! ζητω το πασοκ !!!ετσι για να μαθαινετε την αληθεια !!

  14. Εσείς που τα ξέρετε πάντα όλα και κατακρίνετε και
    ειρωνεύεστε πίσω από το πληκτρολόγιο θα έπρεπε να είχατε τα μικρά παιδιά σας να
    παίζουν ανέμελα στην ήρεμη θάλασσα του μεσημεριού της 18/6 και να τρέχατε
    έντρομοι να τα σώσετε από τα κύματα. Παιδιά δεν έχω, αλλά όντας παρών στο
    περιστατικό, η κατάσταση υπήρξε ιδιαίτερα επικίνδυνη για πολύ μικρά παιδιά ή
    ηλικιωμένα άτομα. Συγκεκριμένα, μπροστά στα μάτια μου ένα παιδί περίπου 2
    χρονών, μαζί με την μητέρα του, τους παρέσυρε το κύμα και το παιδί βρέθηκε στο
    νερό με την κουλούρα του ανάποδα και το κεφάλι μέσα στο νερό, σωθηκε ευτυχώς,
    και την μητέρα του σε κατασταση σοκ. Το πολεμικό πλοίο πέρασε σε πολύ μικρή
    απόσταση (περίπου 400-500μ) από την παραλία του Πευκιά Ξυλοκάστρου όπου
    βρισκόμουν και τα μεγάλα απόνερά του ήταν κάτι το ασυνήθιστο για την περιοχή,
    καθώς όλα τα εμπορικά πλοία που διαπλέουν τον κορινθιακό κινούνται σε μεγάλη
    απόσταση από την ακτή και δεν προκαλούν ποτέ τόσο μεγάλα απόνερα. Προφανώς θα
    πρέπει να ελέγχεται από το λιμενικό η πορεία όλων των πλοίων, καθώς, ελλείψει
    ναυαγοσωστών ή άλλων μέσω προειδοποίησης, οι λουόμενοι δεν μπορούν να
    προβλέψουν τις συνέπειες των απόνερων, ιδιαίτερα δε σε μια θάλασσα βαθειά, όπου
    το ύψος του απόνερου σχηματίζεται στα τελευταία μόλις μέτρα πριν την ακτή.

  15. ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ !!! ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗΣ ΚΟΚΟΒΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ !! ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !! ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ !! ΕΝΤΡΟΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!

  16. Είπα να μην ασχοληθώ αλλά διαβάζω τόση ώρα τα σχόλια όλων από περιέργεια και αναρωτιέμαι “πόσο εύκολα μιλάτε εκ του ασφαλούς όλοι σας;”. Για να αναφέρει ο άνθρωπος πως κινδύνεψαν τα παιδιά του προφανώς και συνέβει.. Όσοι από εσάς δεν έχετε παιδιά δεν είστε σε θέση να καταλάβετε πως για το παιδί του ο κάθε ένας είναι ικανός να κινήσει Γη και ουρανό προκειμένου να το υπερασπιστεί… Και επειδή εδώ αφήνω μια αμφιβολία στο επιχείρημά μου θα πω πως ξέρω το Κιάτο απ’ έξω και ανακατωτά και όποιος άλλος το ξέρει θα καταλάβαινε εύκολα πως ένας “Αθηναίος” (όπως υπόθηκε) δεν θα είχε την ικανότητα να περιγράψει με τέτοια λεπτομέρεια τη διαδρομή του πλοίου και τα λοιπά. Ευχαριστώ!

  17. Και επειδή το ανέφερε θα πει πως ισχύει κιόλας ρε φίλε? Εδώ και ο Τσίπρας ανέφερε πως θα καταργούσε τον ενφια γιατί είναι άδικος φόρος. Το έκανε? Γιατί λοιπόν να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος δεν έκανε την τρίχα, τριχιά?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog