Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρεμβάσεις Συλλόγων Γονέων στη λειτουργία σχολικών μονάδων

- Advertisement -

Με αφορμή αναφορά περιστατικών σε σχολικές μονάδες του νομού μας, σύμφωνα με τα οποία μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων απαιτούν από τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, πέρα από τα καθορισμένα όρια, τονίζουμε τα εξής:

Πάγια θέση μας είναι ότι η συνεργασία των σχολείων με τους Συλλόγους Γονέων είναι σημαντική παράμετρος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και το καλό των μαθητών μας.

Ωστόσο, η λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα σαφή και διακριτά όρια , όπως αυτά καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Τέλος, ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία των Σχολικών μονάδων, καθώς και με τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και ευθύνη.

 

 

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι σύλλογοι γονέων μπορούν να οργανώσουν πολλές δραστηριότητες για του ίδιους και τα παιδιά στα σχολεία πέραν του συμβατικού ωραρίου. Κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών , προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σχολές γονέων κ.λπ .Στα κοινωνικά φροντιστήρια της Κορίνθου υλοποιούμαι τέτοιες δράσεις πάνω από δύο χρόνια σε συνεργασία με συλλόγους γονέων. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog