ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/06/19 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Θέματα της συνέλευσης:

  • Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ
  • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει για “την επιστροφή στην κανονικότητα”, για “το τέλος των μνημονίων” και να κλίνει την πρόοδο σε όλες τις πτώσεις αλλά το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου είναι ακόμα εδώ και εφαρμόζονται. Εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ζούμε στο πετσί μας το ισοπέδωμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, στο βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας της εργοδοσίας.

Η κλαδική μας σύμβαση από το 2012 αποτελεί παρελθόν και έχει αντικατασταθεί με κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που το μόνο που κατοχυρώνουν είναι “τα θέλω” του κάθε εργοδότη.

Η κυριακάτικη αργία στο όνομα της “βαριάς βιομηχανίας” της χώρας μας, του τουρισμού, δόθηκε χάρισμα στους μεγαλοεργοδότες και τις πολυεθνικές με το 7ημερο στον κλάδο να εφαρμόζεται στην πράξη.

Το ωράριο, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, το 8ωρο έχουν σμπαραλιαστεί με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να δουλεύουν όσες ώρες το απαιτούν οι ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Οι 6ημερες συμβάσεις εργασίας, τα σπαστά ωράρια μαζί με την εφαρμογή του νόμου για τις 32 Κυριακές μας στερούν κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, προγραμματισμού.

Τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, έχουν διαμορφώσει , χωρίς υπερβολή, μια τραγική και επικίνδυνη κατάσταση για τη σωματική και ψυχική υγεία των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

 

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια δεν έμεινε θεατής της επίθεσης που δεχτήκαμε στα δικαιώματα μας, από εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της.

Πήραμε μέρος σε όλους τους αγώνες,κινητοποιήσεις και απεργίες για  αυξήσεις στους μισθούς μας, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Παρεμβαίνουμε για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους του κλάδου. Μπήκαμε μπροστά σε ζητήματα απληρωσιάς όπως στο ΣΠΑ Λουτρακίου και τις σχολικές καθαρίστριες.Ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων όπως στην EXPRESSSERVICE.

Κάνουμε τώρα το βήμα 

Αυτή την προσπάθεια που κάνει το κλαδικό μας σωματείο, είναι σήμερα ανάγκη να δυναμώσουμε με την εγγραφή και τη συμμετοχή μας σε αυτό. Να γίνουμε περισσότεροι που θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε, με βάση αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Για να μην περνάει η λογική του “μικρότερου κακού”, το “δεν γίνεται τίποτα”, των “κοινών συμφερόντων εργαζόμενων – εργοδοτών”. Για να σπάσει στην πράξη ο φόβος, η τρομοκρατία και η υποταγή, που ως αποτέλεσμα έχουν τον αφοπλισμό μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας.

Δυναμώνουμε το δικό μας όπλο, το κλαδικό μας σωματείο, το αποκούμπι μας πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά απορρίπτοντας με το συλλογικό μας αγώνα τη βάρβαρη, αντεργατική πολιτική που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα – εργοδότες.

Στον κλάδο του Εμπορίου έχουμε πλούσια πείρα πως μεγαλοεργοδότες και πολυεθνικές γιγαντώθηκαν, βγάζουν τεράστια κέρδη και εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, απομονώνοντας τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ. Αυτούς που με νόθους, με πλειάδα διευθυντικών στελεχών και με τους ίδιους τους εργοδότες σε ρόλο συνδικαλιστή, με μπράβους και πρακτικές μαφίας προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/06/19 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Απαραίτητη η αστυνομική μας ταυτότητα για να ψηφίσουμε την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές του Σωματείου.