Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

O Iατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

- Advertisement -

 

Η προχθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ3, σχετικά με τους ιδιώτες συναδέλφους του εργαστηριακού τομέα, αποτελεί άλλη μια απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής που εφαρμόζεται. Είναι λυπηρό, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να μην κατανοεί σωστά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο πεδίο, που ανοίχτηκε «μνημονιακά». Επίσης, είναι τεράστιο θέμα να κατηγορεί  ιατρούς βιοπαθολόγους του ιδιωτικού τομέα, ότι «τους άνοιξε η όρεξη για χρήματα μπροστά που δεν τους ανήκουν». Είτε δεν κατανοεί, είτε ψεύδεται ο κος Τσίπρας ενώπιον του ελληνικού λαού.

Τα οφειλόμενα της τελευταίας 10ετίας, εξαφανίστηκαν με μνημονιακό νόμο και να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό, πως αυτοί οι ίδιοι ιατροί που αδικήθηκαν στο όνομα του μνημονίου, στήριξαν τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη δημόσια υγεία, εξυπηρετώντας τους πολίτες αδιακρίτως, αφήνοντας πίσω τη ζημιά που τους είχε προκληθεί.

Τα άδικα μέτρα που εφαρμόζονται ( clawbak,rebate,συνταγογράφηση πανάκριβων εξετάσεων κλπ), στη πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου ιδιώτη εργαστηριακού ιατρού, δεν αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό. Τα λουκέτα που μπαίνουν, δεν αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό. Το δικαίωμα να προασπίσει κανείς τα νόμιμα συμφέροντα για να είναι βιώσιμη η εργασία του, δεν αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό, εκτός βέβαια αν αυτό δεν ανήκει στο φάσμα της ιδεολογίας του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συνιστά, σε όποιον αναλάβει της διακυβέρνησης της χώρας στις επερχόμενες εκλογές, να σκύψει στα τεράστια κενά της Υγείας, της Εργασίας και της Παιδείας. Εκεί πάσχουμε πρωτίστως.

 

              Πρόεδρος                                                                                              Γενικός Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                                    Παναγιώτης Φίλης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog