Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπύρος Στάμου: Υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στην Κορινθία

- Advertisement -

Ο Σπύρος Στάμου είναι υποψήφιος βουλευτής στην Κορινθία με το κόμμα του Θάνου Τζήμερου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Βιογραφικό σημείωμα

Κατάγομαι από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας όπου έζησα και ανδρώθηκα.

Αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου και εισάχθηκα με πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989. Το 1994 έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ως υποψήφιος διδάκτωρ και έλαβα το διδακτορικό μου με άριστα το 1999. Η ερευνητική εργασία μου και οι δημοσιεύσεις (διεθνή περιοδικά, συνέδρια) ήταν στο πεδίο των ηλεκτρονικών υλικών με εφαρμογές στα φωτοβολταϊκά. Στα πλαίσια του διδακτικού έργου διετέλεσα υπεύθυνος του εργαστηρίου υπολογιστών του τμήματος.

Υπηρέτησα τη θητεία μου κυρίως στο Χημείο της αεροπορίας στο Εργοστάσιο Αεροκινητήρων που υποστηρίζει την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Στα καθήκοντα της υπηρεσίας ήταν η χημική ανάλυση των λιπαντικών των κινητήρων και των κιβωτίων μετάδοσης των πτητικών μέσων της 112 ΠΜ, καθώς και της ποιότητας των καυσίμων.

Το πάθος μου για την πληροφορική με ώθησε να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μηχανογράφηση. Από το 2001 εργάστηκα σε διάφορες εταιρίες υλοποίησης έργων πληροφορικής στην Ελλάδα και συμμετείχα σε πολλά έργα στην Ελλάδα. Το 2006 ξεκίνησα την καριέρα μου στο εξωτερικό ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε έργα μηχανογράφησης, δουλεύοντας για πολυεθνικές εταιρίες στη Δανία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Η φύση της δουλειάς μου απαιτεί πολλά ταξίδια και τον περισσότερο καιρό είμαι εκτός Ελλάδος.

Ασχολήθηκα συστηματικά με το μπάσκετ ξεκινώντας από τον Παλαίμωνα Κορίνθου όπου συμμετείχα στις επιτυχίες της ομάδας στην Γ’ Εθνική κ πρωταγωνίστησα στις επιτυχίες της παιδικής και της εφηβικής ομάδας. Παράλληλα έκανα τα πρώτα προπονητικά μου βήματα στον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων όπου και αργότερα έκλεισα την καριέρα μου σαν παίχτης. Διετέλεσα πρόεδρος της ομάδας και μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών.

Το 2012 γνώρισα τη Δημιουργία Ξανά! και το Θάνο Τζήμερο. Οι πολιτικές θέσεις που υποστηρίζει με εκφράζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και το 2019 αποφάσισα να στηρίξω ενεργά αυτή την προσπάθεια ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Κορινθίας.

Είμαι πατέρας 2 παιδιών, 8 και 11 ετών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog