Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείζον σκάνδαλο με υπεξαίρεση και μίζες από στέλεχος των ΑΝΕΛ και στενό συνεργάτη του Καμμένου

- Advertisement -

Υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ φέρεται να υπεξαίρεσε από τα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποσό 95.000 ευρώ ενώ κατηγορείται και για μίζες

Υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ, επί εποχής συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Πάνου Καμμένου, φέρεται να προχώρησε – σύμφωνα με δικαστική έρευνα – στην υπεξαίρεση περίπου 95.000 ευρώ από τα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και ακολούθως, επικαλούμενος γνωριμίες με κυβερνητικά στελέχη, έπαιρνε μίζες για διορισμούς υπαλλήλων στην ίδια εταιρεία. Οταν μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες για τους χρηματισμούς αυτούς και είχε αρχίσει σχετική έρευνα από αστυνομικές και δικαστικές αρχές, λειτούργησε μηχανισμός συγκάλυψης και επιστροφής των χρημάτων για να μην αποκαλυφθεί το κομματικό «κόλπο».

«Το Βήμα» παρουσιάζει μια υπόθεση διαφθοράς την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενδεικτική των μεθοδεύσεων που υπήρχαν με πρόταξη του «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τη δικογραφία που σχημάτισαν τους τελευταίους μήνες, με απόλυτη μυστικότητα, οι δικαστικές αρχές ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. (σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και εμπλοκή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, που εξέτασε μέρος της υπόθεσης). Η έρευνα αφορά την εμπλοκή έξι ατόμων σε κύκλωμα διορισμών έναντι αμοιβής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ που είχε σημαντικό ρόλο στον χώρο του συνδικαλισμού. Οταν μάλιστα είχε τοποθετηθεί σε κρίσιμο πόστο στο κόμμα που συμμετείχε στη συγκυβέρνηση, είχε προχωρήσει σε δήλωση ότι «οι εποχές που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ελληνική κοινωνία είναι δύσκολες, οφείλουμε όμως να τις αντιμετωπίσουμε» και άλλα σχετικά. Ακόμη στον ίδιο δικαστικό φάκελο ελέγχονται συγγενείς του αλλά και συνεργάτες του.

Διορισμοί με αντάλλαγμα

Ωστόσο, πριν από περίπου έναν χρόνο υπήρξαν καταγγελίες σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές ότι ο συνεργάτης του κ. Καμμένου «επικαλούμενος την ιδιότητά του ως συνδικαλιστή και τις διασυνδέσεις του σε πολιτικά κόμματα προχωρούσε σε διορισμούς με αντάλλαγμα περίπου 5.000 ευρώ για κάθε υποψήφιο υπάλληλο!». Ετσι φαίνεται να άρχισαν έρευνες για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και απάτης κατ’ εξακολούθηση και άρχισε η τηλεφωνική παρακολούθηση των υπόπτων. Επιπλέον υπήρξε έρευνα και από το Τμήμα Ερευνών της Υπηρεσίας για την Πρόληψη και Καταστολή του Ξεπλύματος Χρήματος των ΕΛΤΑ.

Αρχικά, λοιπόν, προέκυψε ότι το εν λόγω στέλεχος των ΑΝΕΛ (αποχώρησε προσφάτως από το υπό διάλυση κόμμα του κ. Καμμένου) είχε εκδιωχθεί τον Απρίλιο του 2018 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την κατηγορία ότι είχε υπεξαιρέσει 96.000 ευρώ από σταθμό εκδοτηρίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Ανω Λιοσίων.

Επιπλέον καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες του ίδιου παράγοντα των ΑΝΕΛ με υποψήφιους κρατικούς υπαλλήλους ή τους γονείς τους, από τους οποίους ζητεί χρηματικά ποσά μέσω των ΕΛΤΑ με παραλήπτη μια συγγενή του.

Μόνο από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο «εκλεκτός» των ΑΝΕΛ είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 51.500 ευρώ για δεκάδες διορισμούς και είχε λάβει, κυρίως μέσω ΕΛΤΑ, περίπου 30.500 ευρώ.

Επιστροφή χρημάτων

Ομως ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της δικογραφίας είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 υπήρξε μια τηλεφωνική συνομιλία του καταγγελλομένου για τους χρηματισμούς με άγνωστο συνομιλητή, μετά την οποία το στέλεχος των ΑΝΕΛ άρχισε να επικοινωνεί με «πελάτες» του κυκλώματος για να τους επιστρέψει μέρος των χρημάτων! Σύμφωνα με έγγραφο των δικαστικών αρχών, ύστερα από αυτή την τηλεφωνική κλήση επέστρεψε σταδιακά περίπου 23.600 ευρώ. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η «ενημερωτική» τηλεφωνική κλήση, για να αρχίσει πιθανόν η προσπάθεια εξαΰλωσης των ιχνών της υπόθεσης, έγινε από άλλον συνεργάτη του κ. Καμμένου που διαχειριζόταν κυρίως οικονομικά θέματα στο κόμμα των ΑΝΕΛ.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog