Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κορινθίας

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο Διοικητής της Π. Υ. Κορίνθου, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, ο Λιμενάρχης  Κορίνθου, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, η Αν/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας και εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού, εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Δ/της Δασών Ν. Κορινθίας, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και των Εθελοντικών Οργανώσεων του Νομού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τους δικούς τους ρόλους για την αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων, αναφέρθηκε στην  σημαντική συμβολή όλων των εθελοντικών ομάδων καθώς και στους ρόλους και τις αρμοδιότητες των φορέων ξεχωριστά.

Διαβεβαίωσε ακόμα, πως η Π.Ε Κορινθίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επισήμανε πώς η περίοδος κρύβει πολλούς κινδύνους, αλλά με συντονισμένες ενέργειες είμαστε όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Τέλος, ακολούθησε ευρύτατη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων,  για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στη διαχείριση κρίσεων, προκειμένου να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog