Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Κορίνθου

- Advertisement -

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  στις 3/7/2019

Σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, πολίτες της Κορίνθου και της Κορινθίας,

Είμαστε όλοι εδώ! Στο Κέντρο της Κορίνθου, όπου χτυπά η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, η καρδιά της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς και των προοδευτικών της συμμάχων. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, απ’ όπου υπερασπιζόμαστε το τεράστιο έργο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των 4μιση προηγούμενων ετών και, απαλλαγμένοι πλέον από τα μνημόνια, σχεδιάζουμε με αισιοδοξία το ΜΕΛΛΟΝ της Κορινθίας μας, το ΜΕΛΛΟΝ της πατρίδας μας για την επόμενη τετραετία 2019 έως 2023.

Διότι, τα 4μιση χρόνια που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Παρά τη λυσσαλέα επίθεση και τους εκβιασμούς των πιο ακραίων συντηρητικών δυνάμεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, καταφέραμε να κάνουμε πολλά. Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν είναι η χώρα των ελλειμμάτων, των λουκέτων, των απολυμένων, των ανέργων, των ανασφάλιστων και αποκλεισμένων από νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είναι πια η ανήμπορη χώρα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, η ταπεινωμένη πατρίδα που την είχαν αφήσει έρμαιο στις βουλές του κάθε κερδοσκόπου.

Ακόμα και οι επικριτές μας αναγνωρίζουν ότι τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί, όπως η μετατροπή των ελλειμμάτων σε πλεονάσματα και η μείωση της ανεργίας κατά οχτώ μονάδες. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε τους αδύναμους, τους συνταξιούχους και τα άλλα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, και επιτύχαμε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, μόνιμες προσλήψεις κυρίως σε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους και αλλού. Παράλληλα ολοκληρώσαμε διάφορα τελματωμένα έργα και υποδομές, και αξιοποιήσαμε πλήρως τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν προχώρησε με αυτόματο πιλότο. Όλα ήσαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, με πολιτικές προτεραιότητες, και την επιμονή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι, ακόμα και σε συνθήκες επιτήρησης ήταν δυνατή μία πολιτική προς όφελος πρώτα των ευάλωτων στρωμάτων, και στη συνέχεια όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Πολλά από αυτά δεν τα γνώριζε ο πολίτης είτε επειδή δεν επικοινωνήθηκαν έγκαιρα και σωστά, είτε επειδή η ολοκληρωτική μηντιακή προπαγάνδα των αντιπάλων μας έστρεφε αλλού την ατζέντα, αποσιωπώντας τα, όπως χθες το βράδυ στον ΣΚΑΙ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Αυτό λοιπόν το σχέδιο και όλα όσα πετύχαμε τα προηγούμενα 4μιση χρόνια καλούμαστε να υπερασπιστούμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, αλλά και στην Κορινθία μας. Με το βλέμμα στραμμένο ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει και θέτει στην κρίση κάθε έλληνα πολίτη τις βασικές αιχμές του προγράμματός μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, που θα μας παρουσιάσει σε λίγο ο καλεσμένος μας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σ. Παναγιώτης Παναγιώτου, που είναι από τους βασικούς υποστηρικτές του ανοίγματος στην κεντροαριστερά με τη «Γέφυρα», γνωστός ως ΠΑΝ-ΠΑΝ, από το πρωτοποριακό για την εποχή του περιοδικό «Σχολιαστής», μαζί με την παρέμβαση του συντοπίτη μας, φίλου και συντρόφου καθηγητή πανεπιστημίου, Δημήτρη Σερεμέτη και τους 6 υποψήφιους βουλευτές του Νομού μας.

Για να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη, ισχυρή και βιώσιμη παραγωγική βάση για όλους τους Έλληνες: Κάθε νέας και νέου, κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, κάθε επαγγελματία, κάθε αγρότη, κάθε συνταξιούχου, κάθε πολίτη που θέλει να βλέπει τη χώρα μας να βαδίζει μπροστά με πιο γενναίες, τολμηρές και τεκμηριωμένες πρωτοβουλίες.

Εμείς που καταφέραμε να διατηρήσουμε την πατρίδα μας όρθια και ζωντανή, είμαστε αυτοί που μπορούμε να την αλλάξουμε, να της δώσουμε όραμα και προοπτική.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ θα κριθεί εάν το παλιό, το διεφθαρμένο και το διαπλεκόμενο θα πάνε στην άκρη μια για πάντα για να συνεχιστεί η ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη και εμβάθυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Γι αυτό σας καλούμε να στηρίξετε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Γιατί τώρα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ και στην Κορινθία και στέλνουμε το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ σε ολόκληρο το Νομό.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, Φίλες και φίλοι,

ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ! Μπορούμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά και να «το γυρίσουμε», όπως είπε ο Πρόεδρος και σ. Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν. Θα το καταφέρουμε και τώρα. Αρκεί να το παλέψουμε με πάθος και αισιοδοξία ως τη τελευταία στιγμή διεκδικώντας κάθε πολύτιμη ψήφο για το ψηφοδέλτιό μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να εκμεταλλευτούμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή, πόρτα-πόρτα έως την Κυριακή το βράδυ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να αναδειχτεί ξανά πρώτη δύναμη και στην Κορινθία.

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ!

Γιατί έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε την ικανότητα, την τόλμη, την αρετή και την αποφασιστικότητα με βάση το καινοτόμο ρεαλιστικό μας πρόγραμμα και το «συμβόλαιο πολιτικής και ηθικής εντιμότητας» να το πετύχουμε. Και τη Κυριακή το βράδυ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γιορτάσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σας ευχαριστώ, και με τη Νίκη!

 

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλα Παναγία μου, πρέπει να ζούμε σ΄’ ένα παράλληλο συμπάν δεν εξηγείτε αλλιώς. Αλλά και οι επενδυτές πρώτο τραπέζι πίστα.

  2. Ο γίγαντας ο Vas Val πόζες από εδώ από εκεί αλλά δεν αυξήθηκαν καθόλου !τι να σου κάνει 😂😂

  3. Κανέναν στην πρώτη σειρά δεν βλέπω να χαμογελάει. Φυσικό είναι, διότι ξέρουν πως τώρα πρέπει να προσαρμόσουν τη ζωή τους με βάση ένα ξερό μηνιαίο μεροκάματο, όπως όλοι μας, εδώ και χρόνια. Πάνε τα 7 χιλιάρικα με 70% αφορολόγητο, έξω τα μπόνους για ταξίδια. Γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη τετραετία χαίρεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog