Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα αρχαιρεσιών Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας

- Advertisement -

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από 13 Ιούλιου ως και 15 Ιουλίου διεξάγονται εκλογές στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, για να εκλέξουμε τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Απευθυνόμαστε σε σένα που από τη σκληρή σου δουλειά θησαυρίζουν ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, τα LIDL, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και ο κάθε μεγαλέμπορος.

Σε σένα που δουλεύεις 4ωρα και ευέλικτα ωράρια, που δεν γνωρίζεις τι ώρα θα σχολάσεις, που εργάζεσαι κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σε σένα που αγωνιάς για την ανανέωση της σύμβασης σου, που μετράς το μισθό ευρώ το ευρώ για να δεις αν θα σε βγάλει ο μήνας, που «για την ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους»  δουλεύεις Κυριακές, «Μαύρες Παρασκευές και Λευκές Νύχτες».

Αυτή η κατάσταση, είναι φανερό πλέον, πως δεν πρόκειται για μπόρα που θα περάσει.

Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση, εταιρίες γιγαντώθηκαν, τα κέρδη πολλαπλασιάστηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες έγιναν χειρότερες. Επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη θα έρθει παρέα με την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, ανεξάρτητα ποιος είναι στην  κυβέρνηση.

Αλήθεια, πώς θα ακουστεί η δική μας φωνή, αν όχι οργανωμένα,  μέσα από το σωματείο μας; Πώς θα διεκδικήσουμε τον μισθό, το ωράριο και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας; Το μέλλον δεν μπορεί να είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η φτώχεια, η ανεργία.

Απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα σωματείο – οργανωτής της πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Το σωματείο μας μπήκε μπροστά σε ζητήματα απληρωσιάς όπως στο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου, τις σχολικές καθαρίστριες, ενάντια στις απολύσεις της EXPRESS SERVICE στην Κόρινθο.

Συμμετέχουμε στις εκλογές, για να πετάξουμε έξω από τα σωματεία τους εργατοπατέρες, που είναι στηρίγματα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.

Εργοδότες, διευθυντές καταστημάτων, μια συνδικαλιστική μαφία που θέλει να εκλέξει τους δικούς της ανθρώπους στα συνδικαλιστικά μας όργανα. Με συνέδρια στα πιο πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, με ποινικούς & ανθρώπους της νύχτας για να προστατεύσουν την εργοδοσία και τους ανθρώπους της. Για να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, να στηρίζουν τα κέρδη των εργοδοτών.

Δεν τους πέρασε! Εκατοντάδες εργαζόμενοι απέτρεψαν τον σχεδιασμό τους. Ενισχύουμε τα σωματεία που παλεύουν για συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών!

Δυναμώνουμε με τη ψήφο μας το κλαδικό μας σωματείο,  που η εργοδοσία δε μπορεί να βάλει στο χέρι και βρίσκεται απέναντι από τη σήψη του εργοδοτικού & κυβερνητικού συνδικαλισμού!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·       Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

·       Κανείς κάτω από 751€

·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

·       Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

·       Κατάργηση των σπαστών ωραρίων

·       Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας

·       Προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα

·       Καθορισµός καθηκόντων & πόστων, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων

·       Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας.

*ψηφίζουμε με ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Σαββάτο 13 Ιουλίου 18:00-22:00 στο Πνευματικό κέντρο Λουτρακίου

Κυριακή 14 Ιουλίου 10:00-13:00 και 18:00 – 19:00  στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 18:00-22:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

 

  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
    siykor@yahoo.gr  τηλ. επικοινωνίας : 6983045952 , 6946563312
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog