Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαφήμιση από το Αθηνόραμα για το Λουτράκι

- Advertisement -

Το Λουτράκι είναι ο πιο κοντινός και καλοκαιρινός city & beach break προορισμός

Με τουριστική υποδομή που διαρκώς αναπτύσεται, ταβερνάκια και τον γνωστό πεζόδρομο με τους φοίνικες και τον αέρα παλιάς λουτρόπολης, το Λουτράκι είναι ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα για μία αποτοξίνωση – αστραπή.

#1 Τα ιαματικά λουτρά

Η πρώτη στάση για να χαλαρώσουμε είναι τα ιαματικά λουτρά, γνωστά για τη μεγάλη περιεκτικότητα σε σπάνια μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Για ένα αναζωογονητικό μπάνιο, επιλέξτε το Νέο Υδροθεραπευτήριο, στο οποίο λειτουργούν τρεις εσωτερικές πισίνες με ιαματικό νερό, σάουνες και ατμόλουτρα, ενώ επισκεφτείτε και το Κέντρο Ποσιθεραπείας στο οποίο αξίζει να περιμένετε για να πιείτε λίγο από το ιαματικό νερό, που αναβλύζει ασταμάτητα από το 1921.

#2 Λουτράκι δεν είναι μόνο η περαντζάδα

Το γνωρίζατε ότι το Λουτράκι ήταν άλλοτε σημαντικό εμπορικό και αστικό κέντρο; Ανακαλύψτε την ενδιαφέρουσα ιστορία του στο Λαογραφικό Μουσείο Λουτρακίου, με αντικείμενα λαϊκής τέχνης και καθημερινής ζωής, που στεγάζεται στην οικία του λογοτέχνη Λάμπη Αποστολίδη, στην πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και τα ερείπια της ρωμαϊκής έπαυλης, στην περιοχή της Κατουνίστρας, που χρονολογούνται στο 50 μ.Χ.. Must αρχαιολογική εκδρομή όμως αποτελεί το Ηραίον, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, στο ακρωτήριο Μελαγκάβι, όπου βρίσκεται και ένας από τους παλαιότερους πέτρινους φάρους του Κορινθιακού και το τοπίο είναι πανέμορφο. Μπορείτε να κάνετε και βουτιά.

#3 Η «Ίασις» της σύγχρονης τέχνης

Για μια διαφορετική βόλτα, τα απογεύματα και βράδια μας γεμίζουν με τέχνη, με την έκθεση του TILT platform με τίτλο «Ίασις» επιμελημένη από τους Φωτεινή Βεργίδου, Τάκης Ζερβεδάς, Ζωή Πυρίνη και Μάκης Φάρος. Στόχος της έκθεσης είναι να ξεδιπλωθεί η προβληματική πάνω στη σχέση μας με τη φύση, το σώμα μας, τον ψυχισμό μας, την παρέμβαση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και όλα όσα ορίζουμε σήμερα ως κανονικότητα.

Από τις 12 Ιουλίου και καθημερινά από τις 7:30 μ.μ. μέχρι τις 00:00 π.μ έως τις 4 Αυγούστου στο Κτίριο Beau Rivage.

#4 Βουνό και θάλασσα σε ιδανική αρμονία

Στο Λουτράκι εκτός από τη δημοφιλή για τα θαλάσσια σπορ κεντρική παραλία αξίζει να αναζητήσετε το Φλάμπουρο, τη Μυλοκοπή και τη δημοφιλή Λίμνη της Βουλιαγμένης. Αντίθετα, οι λάτρεις του βουνού μπορείτε να ανακαλύψετε το τοπίο της περιοχής με μια επίσκεψη στα Γεράνεια Όρη, όπου ο τοπικός ορειβατικός σύλλογος διοργανώνει συχνά εκδρομές.

#5 Σινεμά δίπλα στη θάλασσα

Αποτελώντας τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσει το βράδυ σας, ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ηλέκτρα», που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1937, βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα περιτριγυρισμένος από αιωνόβιους ευκαλύπτους και γιασεμιά. Μετά την προβολή μπορείτε να συνεχίσετε το βράδυ σας απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ σε κάποιο από τα παραλιακά μπαράκια ή με μια περατζάδα στην παραλία.

 

 

athinorama.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog