Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων: Πλατφόρμα κατέθεσης ιδεών για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

- Advertisement -

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δημιούργησε την «Πλατφόρμα Κατάθεσης Ιδεών», η οποία είναι προσβάσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο svakloutraki.eu, προκειμένου οι πολίτες να εκφράζουν τη γνώμη τους για προβλήματα σχετικά με την κινητικότητα εντός του δήμου. Με τον τρόπο αυτό οι ίδιοι οι δημότες συνδιαμορφώνουν μαζί με τις Υπηρεσίες το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Λουτρακίου.

Το ΣΒΑΚ έχει ως σκοπό την διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου. Βασικός στόχος του σχεδίου είναι η εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης όπως η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτου και η πεζή μετακίνηση έναντι στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Η αστική κινητικότητα έχει άμεση συνάρτηση με την οργάνωση και λειτουργία του αστικού χώρου, καθώς και με την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα των κατοίκων και τις δραστηριότητες στην πόλη.

Βασικό αντικείμενο του ΣΒΑΚ αποτελεί η καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης και των παρακείμενων οικισμών από ένα δίκτυο φορέων που θα είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του σε συνεργασία με τον ανάδοχο, καθώς και για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του Σχεδίου στο Δήμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο svak.gr.

Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση που αποσκοπεί στη διαβούλευση των Φορέων του έργου την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 και ώρα 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου. Εκεί θα ενημερωθούν όλοι οι φορείς σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και των ερωτηματολογίων, καθώς και για το προτεινόμενο όραμα για το Δήμο.

Εισηγητές στη συνάντηση θα είναι οι:

– Δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος

– Χρήστος Καρολεμέας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος

– Ευθυμία Κουρμπά, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

 

 

Οι πολίτες και οι φορείς μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ εδώ για να ενημερώνονται για την εξέλιξη των εργασιών και να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους.

Επίσης μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ είναι δυνατή η επικοινωνία με την Ομάδα Εργασίας μέσα από την ειδική φόρμα αποστολής, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος

 

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog