Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι, η συνάντηση-διαβούλευση του Δήμου με φορείς και πολίτες για το σχεδιο Βιώσιμης Κινητικότητας που υλοποιεί ο δήμος.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γκιώνης, ο νεοεκλεγής δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Παντελέου, Σάκης Παπαθανασίου,Σπύρος Ράτης, Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου Δρίτσας Δημήτρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θυμής Φίλιππος και ομάδα επιστημόνων του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που εκπόνησε τη μελέτη του έργου.

Το παρών έδωσαν επίσης οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Καραπανάγος Γιάννης και Κωστής Σταυρόπουλος.

Το ΣΒΑΚ έχει ως σκοπό την διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου. Βασικός στόχος του σχεδίου είναι η εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης όπως η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτου και η πεζή μετακίνηση έναντι στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Η αστική κινητικότητα έχει άμεση συνάρτηση με την οργάνωση και λειτουργία του αστικού χώρου, καθώς και με την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα των κατοίκων και τις δραστηριότητες στην πόλη.

Βασικό αντικείμενο του ΣΒΑΚ αποτελεί η καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης και των παρακείμενων οικισμών από ένα δίκτυο φορέων που θα είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του σε συνεργασία με τον ανάδοχο, καθώς και για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του Σχεδίου στο Δήμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο svak.gr.

 

Εισηγητές ήταν οι:

– Δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος

– Χρήστος Καρολεμέας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος

– Ευθυμία Κουρμπά, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

 

 

Οι πολίτες και οι φορείς μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ εδώ για να ενημερώνονται για την εξέλιξη των εργασιών και να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους.

Επίσης μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ είναι δυνατή η επικοινωνία με την Ομάδα Εργασίας μέσα από την ειδική φόρμα αποστολής, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog