Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο κόκκινο η Κορινθία σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου για ακραία καιρικά φαινόμενα

- Advertisement -

Η κακοκαιρία Αντίνοος αναμένεται να «αποχαιρετίσει» σήμερα τη χώρα, ωστόσο οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι μέχρι τις απογευματινές ώρες θα καταγράφονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm, σε κόκκινο συναγερμό για την κακοκαιρία Αντίνοος -που χθες προκάλεσε χιλιάδες κεραυνούς στο Ιόνιο- βρίσκονται, σήμερα Τετάρτη, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Θεσσαλία.

Το MeteoAlarm επισημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές αναμένονται «ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από έντονη βροχή και δυνατούς ανέμους».

Στην πορτοκαλί ζώνη (ισχυρές καταιγίδες) του MeteoAlarm εντάσσονται η Αττική και η δυτική Πελοπόννησος, ενώ πιο ήπια φαινόμενα αναμένονται σε Κυκλάδες, Κεντρική Μακεδονία, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ο χάρτης προειδοποίησης του MeteoAlarm για σήμερα, Τετάρτη:

Με κόκκινο επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι / Πηγή: METEOALARM.EU

Οι μόνες περιοχές που φαίνεται πως δεν θα «αγγίξει» σήμερα η κακοκαιρία Αντίνοος είναι η Θράκη, η δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Αντίνοος θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν πολλά προβλήματα στην Κορινθία λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας.

 

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog