Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υποστήριξη επιχειρήσεων για θέσεις μαθητείας από τα Επιμελητήρια

- Advertisement -
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σχεδίασε το έργο “Αναβάθμιση και Διεύρυνση του θεσμού της Μαθητείας – Συμπράξεις Μαθητείας” (ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ/MIS (ΟΠΣ):5010059), το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΚΕΕΕ είναι συνδικαιούχος της Πράξης, μαζί με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας (ΕΔ ΑπΚΟ), του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η πράξη συμβάλλει στην ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας στην Ελλάδα μέσω του δυϊκού συστήματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων. Το κύριο αντικείμενο της Πράξης είναι να προσελκύσει επιχειρήσεις και να υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων μαθητείας από αυτές καθώς επίσης να υποστηρίξει την υλοποίηση της μαθητείας στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης το έργο αποτελείται από τα παρακάτω Υποέργα:

«Συμβουλευτική για προσέλκυση επιχειρήσεων, συνεργασία με τις επιχειρήσεις, επιλογή των επιχειρήσεων και καταγραφή προσφερόμενων από αυτές θέσεων Μαθητείας».

«Εκπαίδευση εκπαιδευτών (μεντόρων) στελεχών επιχειρήσεων, Συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων, εκπαιδευτών – μεντόρων κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Μαθητείας»

Η Πράξη περιλαμβάνει διακριτή Ενότητα Δράσεων με αντικείμενο την «Δημιουργία Clusters Επιχειρήσεων για την προώθηση της Μαθητείας». Τα Clusters Μαθητείας μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικό και λειτουργικό πλαίσιο ώστε η μαθητεία να κάνει ΑΜΕΣΑ σημαντικά βήματα μέσα στις επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία του ίδιου του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα οφέλη που αποκομίζει η επιχείρηση

  • Η επιχείρηση συνεργάζεται με ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος μαθαίνει κοντά της να εφαρμόζει όσα διδάσκεται στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, στα Επαγγελματικά Λύκεια και το μεταλυκειακό έτος, για το συγκεκριμένο επάγγελμα
    να ακούει και να βλέπει τα «μυστικά» της δουλειάς, όπως μοναδικά καταγράφονται στη καθημερινή μάχη της επιχείρησης για την παραγωγή, για τη πώληση, για τη διαχείριση. Μαθαίνει επίσης, να εντάσσεται σε μία ομάδα, να υπακούει σε μία ιεραρχία, να τηρεί εργασιακούς κανόνες και να δουλεύει για το καλό της επιχείρησης.
  • Η επιχείρηση συνεργάζεται με ένα νέο άνθρωπο, τον οποίο συνδιαμορφώνει επαγγελματικά, γνωρίζει, και συγχρόνως δοκιμάζει τον χαρακτήρα, την ποιότητα, τις δυνατότητες του
  • Με σημαντική επιδότηση της απασχόλησης και της ασφάλισης του μαθητευόμενου, από πόρους του ελληνικού δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιχείρηση αξιοποιεί την καθημερινή παραγωγή και τις ιδέες του, επενδύοντας συγχρόνως και στη πιθανότητα να δημιουργήσει, να αποκτήσει ένα ικανό συνεργάτη.
Πληροφορίες
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog