Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ζητούνται 750 εκατ. ευρώ σε 45 ημέρες για να κρατηθεί όρθια η ΔΕΗ

- Advertisement -

«Πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους» διευκρινίζει ο υπουργός στη συνέντευξή του, αναφορικά με τις πηγές άντλησης του ποσού, θέτοντας μάλιστα ως πρώτο κρίσιμο σταθμό για την αναστροφή των αρνητικών προοπτικών και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα δημοσιοποιηθεί η νέα έκθεση του ορκωτού λογιστή. Μέχρι τότε, σε 45 ημέρες από σήμερα, θα πρέπει τα 750 εκατ. ευρώ να έχουν εξασφαλιστεί.

«Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, πέραν των μέτρων εξυγίανσης, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ενας πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι η 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει η νέα έκθεση της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και στην οποία επιδιώκουμε να αποτυπωθεί η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου. Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, το ποσό που πρέπει να βρεθεί με διαφόρους τρόπους είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος σταθμός είναι η 31η Οκτωβρίου, όταν θα κληθούμε να συμφωνήσουμε με την ΕΕ για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας. Πέρα από την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς Ζητούνται 750 εκατ. ευρώ σε 45 ημέρες για να κρατηθεί όρθια η ΔΕΗ Κωστής Χατζηδάκης ενέργειας, σημαντικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων – ορισμένες από τις οποίες κοστίζουν ακριβότερα ανοιχτές, παρά αν τις κλείναμε και συνεχίζαμε να πληρώνουμε κανονικά τους εργαζομένους – και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με το σχέδιο των 10 αξόνων που παρουσιάσαμε», σημειώνει σχετικά.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγγέλλει τη χωρίς καθυστερήσεις ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων αλλά και την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

Πηγή: cnn.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog