Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ με την άθλια σκευωρία της Novartis – Αδειάζει η κλεψύδρα για τον «Ρασπούτιν»

- Advertisement -

Ο πανικός που επικρατεί στα κορυφαία κλιμάκια της Κουμουνδούρου μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και του ΚΙΝΑΛ να δρομολογήσουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο, που συντελέστηκε με την άθλια σκευωρία κατά κορυφαίων πολιτικών, τους οποίους ενέπλεξαν με τη Novartis διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς πολιτικής ομηρίας, αποτυπώνεται στο κρεσέντο ασυναρτησίας του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να απαντήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο οποίος έκανε λόγο για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο Σπύρος Λάππας επιχειρεί να δικαιολογήσει τις καθεστωτικές πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης στο επίμαχο ζήτημα της Novartis.

Ο Σπύρος Λάππας, που ήταν βασικός πρωταγωνιστής της σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος δύο πρώην πρωθυπουργών και δέκα κορυφαίων πολιτικών στελεχών, αφού με δική του εισήγηση στην Επιτροπή της Βουλής παραπέμφθηκαν χωρίς κανένα στοιχείο στη Δικαιοσύνη, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ παράλληλα δίνει το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τεθεί ζήτημα παραπομπών πρώην υπουργών.

Να βγει επιτέλους η… κουκούλα
Την κυβερνητική βούληση να διερευνηθεί ο ρόλος του περιβόητου «Ρασπούτιν» και άλλων πολιτικών προσώπων, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άθλια σκευωρία κατά κορυφαίων πολιτικών, που παραπέμφθηκαν για τη Novartis, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι σε πολλές περιπτώσεις είχε επιχειρηθεί να προκαταληφθεί η κρίση των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι δικαστές που ερευνούν τις καταγγελίες για τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια, γιατί κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι.

Στοιχεία–φωτιά «καίνε» τους σκευωρούς
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεξάγει εδώ και ένα μήνα έρευνα για τη σκευωρία που στήθηκε με τη Novartis.

O καυτός φάκελος, που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας, περιλαμβάνει δύο αναφορές – φωτιά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση από υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εισαγγελείς αξιοποιούν επίσης δήλωση κύκλων της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία πρώτη απ΄ όλους επιχείρησε να βάλει την κουκούλα του «Ρασπούτιν».

Οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους και πρόσφατη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος δηλώνει ότι η πρώτη κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, που είχε δεχθεί από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δεύτερος προστατευόμενους μάρτυρας καταγγέλλει ότι η κατάθεσή του, που ενοχοποιούσε πολιτικά πρόσωπα, ήταν διατεταγμένη από ισχυρά παράκεντρα εξουσίας, τα οποία μάλιστα τον είχαν απειλήσει με προφυλάκιση, στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάκουε στις εντολές.

Στη Βουλή το πόρισμα
Με δεδομένο ότι η έρευνα της Εισαγγελίας προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να διαβιβαστεί σύντομα στη Βουλή, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής.

Την εξέλιξη αυτή τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να τη διαχειριστεί, επιστρατεύοντας κορυφαία στελέχη με εμπειρία σε νομικά ζητήματα.

Όπως σας είχαν αποκαλύψει, στην Κουμουνδούρου έχει συσταθεί μια άτυπη επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Σπύρο Λάππα, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και δύο γνωστούς δικηγόρους.

Δεν αποκλείεται η επιτροπή αυτή να εμπλουτιστεί και με άλλα στελέχη, που έχουν εμπειρία σε νομικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, που έχει μακρά διαδρομή σε νευραλγικές θέσεις στον χώρο της

ΠΗΓΗ: εφημερίδα «Καρφί»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog