Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τους μετανάστες

- Advertisement -

 «Φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου»

Το Σάββατο 31/8/2019, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Νανόπουλος κάλεσε σε έκτακτη συνέλευση όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στη κοινωνία της Κορίνθου, για συζήτηση επί του θέματος της μεταφοράς μεταναστών (περίπου 800) στο στρατόπεδο Κορίνθου και τη μετατροπή αυτού σε κέντρο κράτησης ανοιχτού τύπου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια. Σε έκτακτη σύσκεψη, που έλαβε χώρα σήμερα 2/9/2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ, αφού ενημερώθηκε πλήρως για τα λεγόμενα και λόγω της επικείμενης αυριανής επίσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε πως :
1) Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «υγειονομική βόμβα», όπως υποστηρίζεται, μια τέτοια μεταφορά και εγκατάσταση ανθρώπων.
2) Προέχει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανθρώπινη ζωή, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια των όλων των πολιτών ανεξαιρέτως.
3) Υποδομή στις υγειονομικές δημόσιες δομές του νομού μας άρτια εξοπλισμένη και κατάλληλη δεν υπάρχει, γεγονός όμως που δεν είναι καινούργιο, αλλά ενισχύεται από το σταδιακά μειούμενο ιατρικό δυναμικό τον τελευταίο καιρό, στη βασική και μοναδική μονάδα του νομού μας
4) Πρέπει να στοχεύσουμε στη διεκδίκηση υποδομών εντός του στρατοπέδου. Ένα ιατρείο άρτια εξοπλισμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επί 24ωρο. Εξασφάλιση συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής όμοιες με ό,τι απολαμβάνουμε όλοι.
Κανένας ιατρός δεν θα γυρίσει τη πλάτη σε συνάνθρωπό του. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τονίζει ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων γεννήθηκε μέσα από κακουχίες, πολέμους και τη μετανάστευση.

 

 

« Μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου»

Τη Τρίτη 3/9/2019, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοΐδη με θέμα την επικείμενη μεταφορά 600 περίπου μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου. Η συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων κου Νανόπουλου, ο οποίος προσκάλεσε, μεταξύ άλλων και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Ο κος Μέλλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό, τόνισε: «υγειονομικά δεν υπάρχει καμία απειλή για τη δημόσια υγεία. Σε αυτή τη κατεύθυνση, όμως, για την  διασφάλιση της ομαλότητας, προτείνουμε τη σύσταση άρτια εξοπλισμένου ιατρείου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με 24ωρη λειτουργία. Μια πρωτοβάθμια δομή, δηλαδή, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μεταναστών και θα «φιλτράρει» τις παραπομπές προς το νοσοκομείο Κορίνθου».

Στο σημείο αυτό υπογραμμίστηκε η υποστελέχωση σε προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου (πχ κλειστή παιδιατρική κλινική, δυσλειτουργία Τ.Ε.Π.), γεγονός το οποίο χρήζει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, έγινε σαφές πως ο πληθυσμός των μεταναστών, που μεταφέρονται στη Κόρινθο είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε τη πρότασή μας και δεσμεύτηκε για την έγκαιρη εγκατάσταση ιατρείου στον χώρο του στρατοπέδου, παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας σε θέματα οργάνωσης και σύστασής του, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση τις προσεχείς ημέρες.

 

Πρόεδρος                                                                                                Γεν. Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                                                Παναγιώτης Φίλης

 

 

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θα ‘φιλτράρει’ δεν υπάρχει. Ουτε τα κεντρα υγείας δεν φιλτράρουν και τρεχουμε ολοι για εξετασεις στο νοσοκομείο. Ένα ιατρείο σε 600 ανθρωπους (που θα γινουν συντομα 800) τι θα κάνει εκτος απο το να παραπεμπει?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog