Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- Advertisement -

Εδώ και επτά χρόνια, από το καλοκαίρι του 2012 που ξεκίνησε στην πόλη μας η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, η μόνη συλλογικότητα που από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα (σχετικά δείτε την τελευταία ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής – Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου για το θέμα τον Ιούνιο του 2019 https://antiratsistikokorinthou.wordpress.com/2019/06/19/stratopedo/) ήταν και εξακολουθεί να είναι απαρέγκλιτα ενάντια στη λειτουργία του Κέντρου είναι η Πρωτοβουλία μας. Με δεκάδες κινητοποιήσεις, ημερίδες, επισκέψεις μας στο χώρο αναδείξαμε σε όλες του τις διαστάσεις το ζήτημα υπενθυμίζοντας το αυτονόητο: δε νοείται για κανένα λόγο η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου που φυλακίζει ανθρώπους χωρίς κανένα λόγο έστω και για μία μέρα!

Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι στο χώρο του πρώην 6ου Συντάγματος Πεζικού πρόκειται να λειτουργήσει ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που θα έρθουν από τις υπερκορεσμένες «δομές» που λειτουργούν στα νησιά. Η πολιτική ηγεσία του τόπου (βουλευτές και αυτοδιοικητικοί), με προεξέχοντα τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, αντί να οργανώσουν με σοβαρότητα τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαμονή των ανθρώπων στο χώρο και να απαιτήσουν το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης, αναλώθηκαν στην καλύτερη περίπτωση σε διαβεβαιώσεις για την προσωρινότητα της λειτουργίας της ανοιχτής δομής (οι κυβερνητικοί βουλευτές) και σε φοβικές και αστήρικτες κραυγές περί «υγειονομικής βόμβας» και υποβάθμισης της πόλης μας (οι διάφοροι αυτοδιοικητικοί).

Ως Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου με το δικαίωμα που έχουμε κατακτήσει τόσα χρόνια με τη σταθερή μας θέση ενάντια στο Κέντρο Κράτησης καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και να απαιτήσουμε, με την ευκαιρία του θορύβου που δημιουργήθηκε, όλοι μαζί το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης! Παράλληλα οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι με όλους τους τρόπους στους συνανθρώπους μας που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην ανοιχτή δομή και να τους συμπαρασταθούμε, αναλογιζόμενοι και το δράμα του ξεριζωμού που βιώνουν! Να απαιτήσουμε την εξασφάλιση των βασικών βιοτικών τους αναγκών και την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης (αν υπάρχουν παιδιά) και περίθαλψης για όλους χωρίς προσκόμματα και αστερίσκους! Να πολεμήσουμε με αποφασιστικότητα κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική κραυγή που βρήκε την ευκαιρία να λοιδορήσει για άλλη μια φορά βασανισμένους ανθρώπους και να κρυφτεί πίσω από την ατολμία και την μικροπολιτική εκμετάλλευση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου!

ΥΓ: Είναι τουλάχιστον αστείο ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε όλα αυτά τα χρόνια την ευκαιρία να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τα Κέντρα Κράτησης, όπως άλλωστε ήταν οι πριν το 2015 διακηρύξεις του,  να εκδίδει ανακοινώσεις κατά των Κέντρων Κράτησης! Ας είχατε την τόλμη κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ να δίνατε ένα τέλος σε αυτό το άγος, όταν είχατε την εξουσία να το κάνετε σε μία μέρα!

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog