Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Απροσδόκητη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια στο μέτωπο της φωτιάς

- Advertisement -

Οσοι εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν αύριο 7-8 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου δασοπροστασίας στο πάρκο της δεξαμενής στο Λουτράκι.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια είναι πολύς,επειδή όμως νυχτώνει και δεν  μπορεί να γίνει πλέον η μεταφορά τους στα σημεία που χρειάζεται ενίσχυση , αύριο το πρωί όσοι θέλουν ας σπεύσουν να βοηθήσουν και πάλι.

Mπράβο σε όλους που βοηθήσατε!

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το όχημα ήταν στον περιφερειακό πάνω από το νεκροταφείο όπως και το εθελοντικό του συλλόγου που ήταν στο γραφείο λίγο πιο κάτω σε επιφυλακή. Ήταν και τα δυο οχήματα στην φωτιά από το πρώτο λεπτό και κατάφεραν να την περικυκλώσουν αμέσως. Ωστόσο λόγο των δυνατών ανεμών (Νότιος-Νοτιοδυτικός εκείνη την ώρα) και της μηδενικής πρόληψης για αποψίλωση στο χωράφι που ξεκίνησε η πυρκαϊά η φωτιά έκανε κηλιδώσεις (το φαινόμενο που με κάποια ριπή αέρα φεύγουν καύτρες και βλέπεις ξαφνικά τη φωτιά να πηδάει 50-200 μέτρα παραπέρα χωρίς να έχει κάψει το ενδιάμεσο) και έφυγε πολύ γρήγορα. Δρόμοι δεν υπήρχαν και λόγω του δύσβατου της περιοχής ώσπου να αναπτυχθούν δίκτυα νερού σε τέτοιο σημείο η φωτιά έφυγε παρά της πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων όσων συνέδραμαν.Πρέπει να καταλάβουμε ότι το παν είναι η πρόληψη, και χωρίς αυτήν είναι δύσκολα τα πράγματα.

  1. 19:48Σιγα μην πηδανε και στα 500 μετρα τη το περασες λες και εχουμε εδω δεντρα σεκογιες που ειναι πανυψηλα να ειχαμε τετοια δεντρα να πεις 200 μετρα πεταγονται

  2. Όλοι οι άσχετοι μπαίνουν και γράφουν κάνουν κριτική Και όλοι φταίνε , εκτός από τους ίδιους που έχουν μεγαλύτερη γλώσσα από μυαλό !σας βαρέθηκα και σας βαριούνται όλοι οι άνθρωποι που Σκέπτονται πριν μιλήσουν !

    • Eσύ δηλαδή είσαι σχετική; Ως πυροσβέστης μας μιλάς, κυρία περίπου Ακριβοπούλου, ή ως μικρόγλωσση εν συγκρίσει πάντα με το μυαλό σου; Να δούμε τα διαπιστευτήρια της ικανότητός σου να σκέφτεσαι πριν εκφέρεις γνώμη;

  3. Εάν είσαι εκατό μέτρα από την αρχική εστία της φωτιάς και δεν προλαβαίνεις να την εμποδίσεις να επεκταθεί, τότε τι να πούμε ,όταν φυσάει καλύτερα να προσευχόμαστε μόνο και τίποτε άλλο!

  4. Συμφωνώ με τον 8,42 αλλά………….Τώρα που τα πράγματα ηρέμησαν, θα πρέπει κάποια πράγματα να ειπωθούν. Εγκληματική αμέλεια επί μακρόν και ανέκαθεν δείχνει το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ το οποίο δεν αφήνει να κοπούν πεύκα και να δημιουργηθεί χέρσο τμήμα δεξιά και αριστερά των δρόμων με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σουπερ προσάναμμα σε μία πιθανή ρίψη τσιγάρου από κάποιον ανεγκέφαλο. Η νοοτροπία του δεν κόβω μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες πεύκα θα πρέπει να σταματήσει. Μόνο έτσι δεν θα θρηνήσουμε χιλιάδες δέντρα. Κόβοντας δένδρα, καθαρίζοντας και δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες μπορούμε να σώσουμε τα δάση μας. Κοιτάμε, ως συνήθως, το δένδρο και όχι το δάσος. Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η ιστορία. Οποιος ταξιδέψει στους επαρχιακούς δρόμους από Περαχώρα, Πίσια, Σχίνο, Σκάλωμα, Όσιο Πατάπιο κλπ βλέπει δεξιά και αριστερά ξερές πευκοβελόνες και πευκάκια. Μυαλό δεν βάζουμε, δυστυχώς.Συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog