Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τελευταία ενημέρωση από τον Υποστράτηγο Πυροσβεστικής-Συντονιστή της επιχείρησης κ.Τζουβάρα Αχιλλέα για τη φωτιά στα Γεράνεια

- Advertisement -

Το loutrakiblog.gr επικοινώνησε πριν λίγο με τον Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής-Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αχιλλέα Τζουβάρα που βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή και θα παραμείνει κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς που δείχνει να είναι ανεξέλεγκτο αυτή τη στιγμή, όπως μας είπε ο ίδιος.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας, ενώ η πύρινη λαίλαπα κατευθύνεται στην  κορυφογραμμή των Γερανείων.

Ο κ. Τζουβάρας μας είπε χαρακτηριστικά

“Δυστυχώς η φωτιά είναι απροσπέλαστη, δηλαδή εκδηλώθηκε σε δύσβατα σημεία που ακόμα και τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής ήταν δύσκολο να πλησιάσουν.

Κόψαμε το μέτωπο της φωτιάς από την ανατολική πλευρά για να μην κατέβει στο Λουτράκι και απειληθούν κατοικίες.Κόψαμε το μέτωπο και από τη δυτική. Δύσβατα τα σημεία, τα ελικόπτερα έκαναν συνεχείς ρίψεις μέχρι που σουρούπωσε.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει δυστυχώς ανεξέλεγκτη…

Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματά μας θα μεταφερθούν με τα ελικόπτερα στην κορυφή των Γερανείων για να ανακόψουν εκεί τη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε πεζοί, όσο μπορούμε, είναι δύσκολη η κατάσταση. ”

Σημειώνεται ότι επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να ειναι καλα οι ανθρωποι αυτοι.Αυτοι οι ηλιθιοι του δημου και της νομαρχιας τι εκαναν τοσα χρονια? Δεν ξερουν το σημαινει δασικος δρομος και αντιπυρικη ζωνη??

  2. Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα εσυ ; Αυτά θα κοιτάνε εχουνε να βολέψουμε τους δικούς τους να φτιάξουνε τα οικονομικά τους κτλ………………………. γι αυτό ειμασται ξεβρακωτοι μονίμως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog