Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες του στρατοπέδου Κορίνθου

- Advertisement -

Το Π.Τ. Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καλεί συναδέλφους αλλά και γενικότερα τους Κορίνθιους συμπολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες του στρατοπέδου Κορίνθου.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα των πολιτικών που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση, τον πόλεμο για τον έλεγχο και το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας για να πλουτίζουν συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση καθώς συμμετέχουν σε όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή της μέσης ανατολής και υλοποιεί μέχρι κεραίες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Καταγγέλλουμε επίσης και την ξενοφοβική στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου για την απόφαση να μη δεχτεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για το απαράδεκτο χαρακτηρισμό τους ως υγειονομική βόμβα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και τον τουρισμό, αντιθέτως οι πολιτικές που υποστηρίζει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε σύμπλευση με την ΕΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας και την αξιοπρεπή διαβίωση μας.

Θεωρούμε ότι μια ανθρώπινη και ουσιαστική λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Αξιοπρεπή διαβίωση προσφύγων (σίτιση, θέρμανση, νερό, ρεύμα)
  • Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες (γιατροί, διερμηνείς, δικηγόροι κ.α)
  • Τα παιδιά να πάνε σχολείο σε τμήματα ένταξης.
  • Απειθαρχία στις συμφωνίες ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρας μας
  • Με ευθύνη του κράτους και του ΟΗΕ να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τους Έλληνες που κοιμούνται στα παγκάκια ή ζουν με 300 ευρώ τον μήνα έχουμε τίποτα;Ξέχασα αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν είναι Έλληνες και εγώ ρατσιστής.

  2. Όταν έρχονται με τις βάρκες τα χαρτιά τους τα χάνουν. Τα πανάκριβα κινητά και ρούχα, γιατί δεν τα χάνουν; Έχει κανείς άλλος την ίδια απορία;Ένας “ρατσιστής”

  3. Για ολους εσας που καθησατε σαν κοτες και αφησατε να γεμισει Αφγανους το στρατοπεδο της Κορινθου,20μετρα μακρυα απο σχολεια,100 μετρα μακρυα απο δημοτικα,5′ λεπτα απο το κεντρο της πολης…….Κυριε Δημα ΑΘηνα μενετε,δεν σας νοιαζει,κυριε δημαρχε χασατε την ευκαιρια ενος μεγαλου οχι,που μαζι με ολη την πολη στο πλευρο σας θα ηταν και η δικη σας ευκαιρια για 2 τετραετιες σαν δημαρχος.Οσοι σπερνουν ανεμους ,θεριζουν θυελλες,να το θυμαστε……

  4. Ας μας ενημερώσει κάποιος πού πάνε οι πρόσφυγες αυτοί όταν μπαίνουν στο στρατόπεδο της Κορίνθου?Πού εξαφανίζονται? Ή μήπως δεν το γνωρίζετε?Μην ξεχνάτε κύριοι ότι είναι ανοικτής δομής φιλοξενία. Αυτό σημαίνει μπείτε, βγείτε ανενόχλητοι και χωρίς κανέναν έλεγχο. Ο κακός χαμός. ΜΠΑΧΑΛΟ:!!!!!!!!!!Και οι ΜΚΟ καλά περνάνε. Οι εταιρείες σίτισης το ίδιο. Αλήθεια πόσους ταίζουνε? Όσους μπαίνουν ή όσους μένουν?Ψιλά γράμματα……………….Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

  5. Κανείς από αυτούς δεν ζητάει μια δουλειά, αλλά περισσότερα επιδόματα, καλύτερες συνθήκες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητά κλπ. Κατά τα άλλα, ας κάααααθονται να τους ταΐζουμε με φόρους αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog