Τι και αν ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει συνεργασίες. Τι και αν η πόλη όπως διατείνεται η αντιπολίτευση βουλιάζει. Τι και αν οι δημότες απαξιώνουν τα δημοτικά συμβούλια και τους δημοτικούς συμβούλους. Τι και αν πολιτες παρακολουθούν τις συνεδριάσεις τους. Τι και αν οι εκλογές τελείωσαν. Τι και αν ο κόσμος επέλεξε.Παραμένει …..προεκλογική περίοδος… Οι ίδιες φράσεις, οι ίδιες καταγγελίες, οι ίδιες ύβρεις…

Μια από τα ίδια. Μάλλον ακόμα χειρότερα.

Τι και αν χθες ήταν η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεση. Yπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Σε αυτήν την πόλη όμως βασιλεύει το “αλληλομαχαίρωμα”. Ποιος θα φωνάξει περισσότερο, ποιος θα διακόψει περισσότερο, ποιος θα προσβάλλει περισσότερο, ποιος θα προσπαθήσει να θέσει εαυτόν πάνω από τους υπολοίπους.

Δυστυχώς χθες γίναμε μάρτυρες μιας συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, όπου ο καθένας έπαιρνε το λόγο όποτε ήθελε, διέκοψαν το δήμαρχο την ώρα που μιλούσε και πήραν άλλοι σύμβουλοι το λόγο, (σύμφωνα με τον κανονισμό κανείς δεν διακόπτει το δήμαρχο και είναι ο τελευταίος που παίρνει το λόγο για να απαντήσει στις ερωτήσεις των συμβούλων) με τις ευλογίες του νεου Προέδρου του ΔΣ κ. Φίλιππα Θυμή, ο οποίος δυστυχώς χθες φάνηκε ότι έχασε τον έλεγχο…

Δεν μπόρεσε να επιβάλλει την τάξη, δε μπόρεσε να κρατήσει ισορροπίες, δε μπόρεσε να τηρήσει το χρόνο ομιλίας των συμβούλων με αποτέλεσμα να γίνει το συμβούλιο για μια ακόμη φορά “χάβρα των Ιουδαίων”.

Ο Κώστας Λογοθέτης κατηγόρησε τον Πρόεδρο κ. Θυμή ότι παραμένει στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ για να απαντήσει ο Θανάσης Γεωργίου ¨καλά να πάθετε, αφού τους στηρίξατε στις εκλογές”

Ο εκπρόσωπος της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, ο “δημοτικός” μας εργολάβος, κ. Βλάχος Γιώργος, όπως τον αποκαλούν πλέον στο Λουτράκι αρκετοί, προσήλθε, πήρε το λόγο και κατηγόρησε ευθέως τους δύο δημάρχους για χρηματισμό !!!!!

Μοίρασε και φωτοτυπίες με λογαριασμούς για ποσά που κατατέθηκαν σε συγκεκριμένα ονόματα ,54.000 ευρώ !! ( θα υπάρξει δημοσίευμα στη συνέχεια)

 

Στη συνέχεια ο Κώστας Λογοθέτης αναφορικά με τα όσα διαδραμτίστηκαν με τον κ. Βλάχο είπε πως πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός του δημάρχου. Το ίδιο είπαν και πολλοί ακόμα αλλά κανείς δεν τον υπερασπίσθηκε.

Στην προταση του κ. Βασιλείου να μηνυθεί από το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Βλάχος,αν λέει ψέμματα,  δεν βρήκε ανταπόκριση…

Καθ΄όλη τη διάρκεια υπήρξαν αντεγκλήσεις και έντονη αντιπαράθεση, και δυστυχώς το συμβούλιο …κατρακύλησε στο βωμό των ύβρεων…

 

Δημότης ( Γ.Μαρίνης) πήρε το λόγο, διαπληκτίσθηκε με σύμβουλο (Γ.Κοντό)  και φίλο (Χ.Μαρίνη) της αντιπολίτευσης και λίγο έλειψε….να πέσουν μπουνιές….

Ο Δημ. σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης  Γ.Κοντός “έβαζε συνεχώς φωτιά” με τις παρεμβάσεις του, τις ειρωνίες του και τα επικριτικά του σχόλια.Προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων και ιδιαιτέρως του Θανάση Μουζάκη ο οποίος απευθυνόμενος στην κ. Πρωτοπαππά της ζήτησε να “τον μαζέψει”.

 

Η αλήθεια είναι οτι η κ. Μαρία Πρωτοπαππά συνεχώς έκανε νόημα στον Γ.Κοντό να σταματήσει.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε αρκετές φορές το δημοτικό συμβούλιο αλλά οι φασαρίες συνεχίζονταν εντός και εκτός της αιθούσης.

Δημότης εκτός της αιθούσης διαπληκτίστηκε έντονα ανταλλάσοντας “φιλοφρονήσεις” με τον Δ/ντή της ΔΕΥ Τάσο Μαστραντωνάκη

Αρένα κανονική,εντός και εκτός, όπως είχαμε γράψει και παλιότερα για να συμπληρώσει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπ0λίτευσης κ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος ότι σε τέτοια συνεδρίαση είχε να παραστεί από την δεκαετία του 90, όπου δυο σύμβουλοι από τους σημερινούς κάθονταν στα έδρανα τότε, ο δήμαρχος και ο Γ.Κοντός …..

Αυτά και άλλα πολλά διαδραματίσθηκαν χτες στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα επαναληφθεί σήμερα στις 8.30 μμ αφού διεκόπη με την αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης και δεν συζητήθηκε ούτε ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης…

Θα ακοκουθήσουν βίντεο….