Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριλένα Σούκουλη «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αυτοαποθεώνεται….για ακόμα μια φορά»

- Advertisement -

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το Δελτίου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Η πρωτοφανής “αυτοαποθέωση” για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα στην Κορινθία μας, έχει αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Εκτιμώ δε ότι τείνει πλέον να γίνει πολιτική συνήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα και πολιτικά δεν θα ήθελα, να εμποδίσω τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να “αυτοαποθεωθεί”, αλλά, απλά για την οικονομία κάθε ουσιαστικού μελλοντικού πολιτικού διαλόγου, οφείλω να ενθυμίσω,
δυστυχώς για ακόμα μια φορά και ιδιαίτερα στο μη εκλεγμένο πολιτικό προσωπικό της πρώην κυβέρνησης, ότι στη δημοκρατία μας αυτοί που κρίνουν την εργασία και το έργο κάθε κυβέρνησης είναι οι πολίτες του Τόπου μας και σε αυτή την περίπτωση ιδιαίτερα οι αγρότες της περιοχής  μας.
Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, γνωρίζετε και γνωρίζω, ότι οι πολίτες και οι αγρότες μας έκριναν την εργασία σας ως αναποτελεσματική, αποσπασματική και εν τέλει ατελέσφορη για την αγροτική αναπτυξιακή διαδικασία. Για αυτό, λοιπόν, καταψήφισαν το έργο και την εργασία σας και μάλιστα εμφατικά. Επομένως, όσο και εάν ζητάτε να βαθμολογήσω τα πεπραγμένα σας- άλλο πάλι και αυτό- θα πρέπει να συνταχτώ με την πραγματικότητα των αγροτών του Τόπου μας.

Νομίζω όμως ότι το βαθύτερο νόημα της “αυτοαποθέωσης” του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έχει να κάνει με τη σπουδή να κατοχυρωθούν δικαιώματα «πατρότητας» ή «μητρότητας» για κάποια έργα που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.
Ε! λοιπόν και εκεί σας έχω νέα. Οι πολίτες έχουν πάψει να ενδιαφέρονται ποιος εκτέλεσε ένα έργο. Οι πολίτες ενδιαφέρονται καταρχήν να παραχθεί έργο ώστε να δουν έμπρακτα τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να εχει στη ζωή τους. Για αυτό, ως νέα βουλευτής, θα συνεχίσω να κινούμαι δυναμικά και με σχέδιο, δρώντας και επιδιώκοντας απτά αποτελέσματα, βήμα-βήμα και με σκληρή καθημερινή εργασία.  Θα προσπαθώ να μαθαίνω τα προβλήματα του Τόπου μου σε βάθος, ώστε να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μου. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα έργα που αφορούν τον τόπο μας, θα παίρνω πολιτικές πρωτοβουλίες και θα ενημερώνω τους πολίτες για την εξέλιξη τους.

Δεν θα είμαι ποτέ ευχαριστημένη εάν τα έργα που χρειάζεται ο τόπος μας δεν γίνουν πράξη. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να αναφέρω το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου», όπως ουσιαστικά πράττει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεσμεύομαι ότι:

Θα χαρώ για όλους και με όλους τους συμπολίτες μου, όταν δω να ολοκληρώνεται, επιτέλους, το Φράγμα του Ασωπού.

Δεν θα επιχαίρω  για τροπολογίες της τελευταίας  στιγμής και του «ποδαριού» που μετατρέπουν ακόμα και τις όποιες καλές προθέσεις σε «όνειρα θερινής νυκτός».

Δεν θα πανηγυρίζω για τις τραγελαφικές καταστάσεις που βίωσαν οι αγρότες του ΕΛΓΑ ιδιαίτερα με την αργοπορία στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Δεν θα «παινεύομαι» για τις 7 διαδοχικές παρατάσεις υποβολής αιτήσεων, ενώ υπήρχε  δέσμευση για έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης μέχρι τα μέσα του 2016.

Δεν θα παριστάνω ότι «ανακάλυψα την πυρίτιδα» για πολυχρησιμοποιημένα μέτρα, όπως η υπερδέσμευση, δηλ.  η χρηματοδότηση εκτός προϋπολογισμού.

Δεν θα χαρακτηρίσω αφελή τη στρατηγική επιλογή να περιληφθούν τα ειδικά συγκριτικά  πλεονεκτήματα μιας περιοχής -και ειδικότερα της Κορινθίας- στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης.

Τέλος, η «αυτοαποθέωση» του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας επί συγκεκριμένων θεμάτων είναι και η καλύτερη απάντηση στις ίδιες επιθετικές αιτιάσεις τους προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι, φυσικά, ότι δεν θα καταφέρουν ποτέ να  με κατηγορήσουν για βουλευτική αργομισθία.

Φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, σας έχω πραγματικά καλά νέα και αυτή τη φορά, η Ελλάδα απέκτησε ξανά μια αποτελεσματική και υπεύθυνη κυβέρνηση. Στο τέλος της τετραετίας οι αγρότες μας θα μπορούν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα μας και δημοκρατικά να κρίνουν το έργο μας. Έως τότε, όλοι μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί , πιο αποτελεσματικοί και να ακολουθήσουμε τον ορθό δρόμο της συνεργασίας και όχι της μικροκομματικής υστεροβουλίας. Αυτό χρειάζεται πραγματική πολιτική γενναιότητα.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog