Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον ορισμό εκπροσώπων στις αναπτυξιακές.

- Advertisement -

Αφού συρρικνώνετε το δημόσιο ειδικά στους τομείς που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, έρχεστε μετά και φτιάχνετε και μια αναπτυξιακή ΑΕ, για να καλύψετε στοιχειωδώς τέτοιες ανάγκες.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και ιδιωτικοποιήσεις και άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ρουσφετολογία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η κουνουποκτονία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Είναι ο βασικός λόγος που είμαστε αντίθετοι με τις αναπτυξιακές και γι΄αυτό καταψηφίζουμε τους ορισμούς των εκπροσώπων της Περιφέρειας. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με την ίδια τη αναπτυξιακή ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ ή όποιο άλλο σχήμα βρίσκεται για να εξυπηρετηθούν οι πιο πάνω στόχοι.

Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα ουσίας. Εννέα χρόνια τώρα ζητούσαμε στην Οικονομική Επιτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις ίδιες τις αναπτυξιακές που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, να μας δώσουν στοιχεία, τα παραδοτέα, για να δούμε που πηγαίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Δυο παραδείγματα αρκούν

  • Η Πελοπόννησος ΑΕ το 2011, 2012,2013 είχε κύκλο εργασιών 20-30-και 40.000 ευρώ αντίστοιχα. Το 2015 και μετά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Για την τουριστική προβολή πέρα από αυτά που δίνονταν μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας και είναι αρκετά εκατομμύρια, μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασαν με τα δικά μας στοιχεία τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για την συμβουλευτική και τεχνική στήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων πάνω από 5 εκατομμύρια.

Άλλο παράδειγμα:

  • Τα τελευταία είκοσι χρόνια διατέθηκαν στη περιοχή της Μεγαλόπολης από το Λιγνιτόσημο πιστώσεις 72 εκατομμύρια ευρώ. Η Μεγαλόπολη θα έπρεπε όχι μόνο να είχε οχυρωθεί αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε και άνθιση στα γράμματα στις τέχνες και στον πολιτισμό.

Πριν τρία χρόνια πνίγηκε η πόλη, φέτος παντού κατολισθήσεις και βυθίσεις αφού κανένα έργο αντιπλημμυρικό ή αντιδιαβρωτικό δεν έγινε μετά τις πυρκαγιές του 2007 και του 2012.

Διατέθηκαν για μαντρούλες και βρυσούλες σε έρημα χωριά, για μελέτες και αναπλάσεις, για ιερούς ναούς και μοναστήρια για φρού φρού και αρώματα.

Ζητάμε και τώρα από την Περιφερειακή Αρχή στη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου να έρθουν για συζήτηση τα συμπεράσματα από τη δράση των αναπτυξιακών για κάθε μια ξεχωριστά.

Ο εκπρόσωπος που θα ορίσετε σήμερα να χρεωθεί και να δεσμευτεί να παρουσιάσει το θεάρεστο έργο που έχει γίνει σε κάθε μια από τις αναπτυξιακές, να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο σχεδιασμός σας; Για το επόμενο διάστημα.

Να είστε σίγουροι θα βγουν πολλά μαργαριτάρια και γι΄αυτό δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ότι θα συζητηθεί μια μια η κάθε αναπτυξιακή στο ΠεΣυ. Μακάρι να διαψευστούμε.

Καταψηφίζουμε τον ορισμό των εκπροσώπων στις αναπτυξιακές ΑΕ.

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδιά χαθηκε να βάλετε καμία φωτογραφία ποιο γελαστό τον Γόντικα ?!😜θα βγει τώρα ο φίλος της ΛΑΕ και θα αρχίσει τα δικά του 😂😂

  2. Ελατε στη θεση του ρε παιδια. Πως να γελασει ο ανθρωπος με τετοια χαστουκια που τρωει σε καθε εκλογικη αναμετρηση. Ας ειναι καλα παντως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog