Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαρώνει την Αττική με χαλάζι το κύμα της κακοκαιρίας

- Advertisement -

Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει περίπου από τις 2.15′ το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαλάζι πέφτει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Βίντεο από το χαλάζι στην Αγία Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι:

xalazi-agia-ena© 

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις.

kairos_meteo_ena© 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Βάσει της τελευταίας πρόγνωσης της ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί από τις 12:30 περίπου μετά το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βόρεια του νομού, με ανατολική – βορειοανατολική κίνηση.

Με βάση την παρούσα κατάσταση απο την εικόνα του δορυφόρου των ραντάρ και των τελευταίων προγνωστικών , θα έχουμε έναρξη φαινομένων στην Αττική (στα δυτικά σε μισή περίπου ώρα) και στη συνέχεια θα εχουμε και καταιγίδες κυρώς στα δυτικά και βόρεια με Α-ΒΑ κίνηση (τελευταια φωτο).

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

kairos_meteo_dyo© 

Μετά τη διέλευσή του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη

 

protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog