Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προ των πυλών τουρκική εισβολή στη Συρία: Αποσύρονται στρατεύματα των ΗΠΑ, προειδοποιούν οι Κούρδοι

- Advertisement -

Τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποχωρούν από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας, γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το πράσινο φως που έλαβε η Άγκυρα από την Ουάσινγκτον για εισβολή στην χώρα. Η Τουρκία διαμηνύει πως θέλει να πατάξει τα «τρομοκρατικά στοιχεία», από την άλλη, όμως, οι Κούρδοι προειδοποιούν για τις σημαντικές επιπτώσεις της τουρκικής επιχείρησης.

Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για μια επίσκεψη στη Σερβία, ο Ερντογάν δήλωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Είπε πως θα συζητήσουν σχέδια για την «ασφαλή ζώνη» και προσέθεσε πως στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη γύρω από τα μαχητικά αεριωθούμενα F-35.

Ο Ερντογάν δήλωσε, ακόμη, πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

AP 19267533930959 1

Πηγή: AP Photo/Maya Alleruzzo

 

cnn.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog