Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ράδιο Αρβύλα: Σατίρισαν καρκινοπαθή και καλούνται να πληρώσουν 100.000 ευρώ

- Advertisement -

Η δημοφιλής εκπομπή Ράδιο Αρβύλα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι καρκινοπαθής.

Όπως σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε» οι παρουσιαστές της εκπομπής σατίρισαν τη χροιά της φωνής του πρόεδρου. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και o κ. Κενανίδης κατηγόρησαν τους παρουσιαστές για σεξισμό και ομοφοβική συμπεριφορά μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος.

Ο δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη αποκάλυψε την έκβαση της δίκης: «Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου φαίνεται δύσκολο για να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο. Ο δικηγόρος του θύματος που σατιρίστηκε, πλησίασε τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της εκπομπής, τους εξήγησε ότι ο πελάτης του πάσχει από καρκίνο γι’αυτό μιλάει έτσι, εκείνοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να ζητήσουν συγγνώμη και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια; Τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί, μιλώντας με ασάφειες. “Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο
    επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της
    εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν.” Τί είδους επανόρθωση εννοεί γενικώς και αορίστως? Και κατόπιν γράφει το άρθρο: “Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια
    σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι
    ανεπίδεκτη επανόρθωσης”. Άρα η ουσία είναι αυτή: ο δικηγόρος του θύματος και το θύμα βρήκαν χρυσή ευκαιρία να θησαυρίσουν. Τους πλησίασαν να τους πουν: να μας σκάσετε τόσα ειδεμή θα σας πάμε δικαστηκώς. Αν έχω άδικο, ας μάθουμε τι σημαίνει αυτό η “επανόρθωση” που δηλώνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog