Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλλαγή ώρας: Γυρνάμε πίσω τους δείκτες των ρολογιών την Κυριακή 27 Οκτωβρί

- Advertisement -

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα μας επισκεφθεί για φέτος η χειμερινή ώρα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Να σημειώσουμε ότι η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Η κατάσταση ωστόσο στο θέμα παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι αλλαγή θα γίνει και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021

Και αυτό διότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να κρατήσουν την θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Όσες πάλι να διατηρήσουν την χειμερινή ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

Για την ιστορία η ιδέα για αλλαγής ώρας είχε επιβληθεί από την Γερμανία το έτος 1916 και αργότερα ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, συνολικά 64 χώρες σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν την αλλαγή ώρας, ενώ σύμφωνα με κοινοτική οδηγία που υπάρχει ήδη και εφαρμόζεται, οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog