Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση”πυροτέχνημα” της Πρωτοπαππά κατά του δημάρχου

- Advertisement -

Η Μαρία Πρωτοπαππά, κατέθεσε μία πρόταση στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.Ζήτησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να AΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ στον  Δήμαρχο κ.Γκιώνη οποιαδήποτε ανάμειξή του σε θέματα που αφορούν στην Τουριστική χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση ή έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.Ζήτησε επίσης η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στους συνεταίρους του Καζίνο και στον οποιονδήποτε επενδυτή.

“Σας θεωρούμε αναξιόπιστο, έναν άνθρωπο μη εμπιστοσύνης, διότι δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα τίποτα. Γιατί μιλάτε μόνος σας με τους συνεταίρους; Άλλωστε, δεν έχετε καμία αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα έχει η Τουριστική. Και αν η Τουριστική δεν είναι άξια, να παραιτηθεί όλη η Τουριστική. Γι αυτό, θα καταθέσω μια πρόταση: Επειδή αρμοδία είναι η Τουριστική, να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ενεργεί ως Γενική Συνέλευση, που να απαγορεύει στο Δήμαρχο οποιαδήποτε ανάμειξη σε θέματα που αφορούν στην Τουριστική χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση ή έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρούσα απόφαση, να κοινοποιηθεί στους συνεταίρους μας και στον οποιονδήποτε επενδυτή”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Πρωτοπαππά

 

Η πρόταση αυτή της Μαρίας Πρωτοπαππά, καταψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην αυτών του δικού της συνδυασμού.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Η παράταξη Πρωτοπαππά δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι εκλογές τελείωσαν. Ναι τελείωσαν. Το αποτέλεσμα κρίθηκε. Ο Γιώργος Γκιώνης είναι και πάλι δήμαρχος και θα είναι για τα επόμενα 4 χρόνια, είτε μας αρεσει, είτε δε μας αρέσει…

Ακομα και αν παραιτηθεί για κάποιο λόγο, δήμαρχος θα είναι κάποιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του. Αλλά ούτε αυτό γνωρίζει η παράταξη Πρωτοπαππά…. Απλά πετούν “φωτοβολίδες” στο δημοτικό συμβούλιο, για τα “μάτια” του κόσμου. Ζητούν επανειλημμένως παραιτήσεις.Να παραιτηθεί ο δήμαρχος που μόλις εκλέχθηκε (!!!), να παραιτηθεί και το ΔΣ της Τουριστικής.Ποιος θα διοικήσει παρέλειψε να μας πει η Μαρία Πρωτοπαππά.

Ο Δήμαρχος, είναι ο πρώτος θεσμός της πόλης, της κάθε πόλης, ο πρώτος πολίτης. Εχει στα χέρια του την τύχη του δήμου και είναι υπεύθυνος για το καλό του δήμου. Είναι υπόλογος στους πολίτες. Εχοντας νωπή την εντολή του λαού, κάτι που διαφεύγει στην παράταξη Πρωτοπαππά, μπορεί να συνομιλεί και να πράττει με τη θεσμική του ιδιότητα ό,τι πιστεύει ότι θα είναι συμφέρον για το Δήμο.Ενας δήμαρχος δεν μπορεί να φιμωθεί…

Με την πρότασή της-“φωτοβολίδα” η Μαρία Πρωτοπαππά, θέλησε με απλά λόγια να υποβαθμίσει το Γιώργο Γκιώνη, διασύροντας έτσι το θεσμό. Προσπάθησε τεχνηέντως να φιμώσει το δήμαρχο και με ψηφισμα όλης της αντιπολίτευσης να του δεσει τα χέρια.

Ομως οι λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης , δε “μάσησαν”, δεν έπεσαν στην παγίδα και καταψήφισαν την πρότασή της. Αυτό αποδεικνύει πως κάποιοι αναγνωρίζουν και σέβονται τους θεσμούς αλλά κυρίως σέβονται τον εαυτό τους και το θεσμικό τους ρόλο ώς αντιπολιτεύσεις, κάνοντας κριτική μεν, προτείνοντας και ψηφίζοντας κατά συνείδηση, χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας.

Η τετραετία που διανύουμε είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για το δήμο μας, με τα τρέχοντα-φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν. Αν ο δήμαρχος φανεί κατώτερος των περιστάσεων θα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.Την απόλυτη ευθύνη θα λέγαμε. Θα προδώσει κυρίως την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον επανεξέλεξαν και θα  τον κρίνουν, ίσως να είναι αργά βέβαια τότε, αλλά ο Γκιώνης θα αποχωρήσει από το δημαρχείο ως αποτυχημένος και ας έκανε  έργα.

Ευθύνη θα έχει όμως και η αντιπολίτευση αν δεν στηλιτεύει τα κακώς κείμενα,με προτάσεις όμως και όχι για το θεαθήναι, όχι με προτάσεις-φωτοβολίδες,ευθύνη θα έχει κυρίως αν δεν ψηφίζει τα θέματα υπέρ του συμφέροντος του δήμου, ευθύνη θα έχει αν δεν γίνεται επικοδομητικός διάλογος στα δημοτικά συμβούλια, ευθύνη θα έχει για το “μπάχαλο” που επικρατεί στις συνεδριάσεις.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπηρετούν τους πολίτες και να σέβονται την ετυμηγορία τους.Η λαϊκή εντολή ήταν ξεκάθαρη.Σεβασμός λοιπόν!

 

 

 

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμάν ρε παιδιά τι έγκλημα κάνατε!!!!!Δεν ψηφίσατε την πρόταση του μεγάλου εμπνευστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΝΤΟΥ;;Δεν έχετε καθόλου μυαλό σ΄αυτόν τον τόπο;;;;Πως θέλετε να πάει μπροστά το Λουτράκι;;;

  2. Ενας ανθρωπος οπως ο κυριος που αναφερατεΕχει δουλεψει παρα πολυ εχει δημιουργησειΕιναι ευφυης ειναι πολλα πολλα δεν θα Οδηγησει το τοπο μας μπροστα Εννοειτε τι αλλο να πω

  3. ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΑ ΣΟΥ’ΛΕΓΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΙΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog