Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέδριο για την γεωργία στην Τρίπολη

- Advertisement -

Σε εξέλιξη είναι το 1ο διεθνές συνέδριο «Γεωργία 4.0» της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το διήμερο συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ το στηρίζουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας και το Agribatοr.

Στην έναρξη του συνεδρίου, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος της Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι , υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, απλοί αγρότες.

Οι ευφυείς τεχνολογίες στην αγροδιατροφή, η πράσινη και μπλε ανάπτυξη, η νέα ΚΑΠ, τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι νέες ζωοτροφές, οι έξυπνες κινήσεις στην καλλιέργεια, η ιχνηλασιμότητα των προιόντων, τα ψηφιακά μέσα, τα συστήματα ποιότητας και πιστοποίησης των προιόντων, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η αερόβια κομποστοποίηση, οι νέες τεχνολογίες στην ενέργεια, η κυκλική οικονομία, ήταν μερικά απ’ τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο εισηγήσεων και συζήτησης.

Φυσικά, εξετάστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην ευρύτερη περιοχή.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην έκδοση των πρακτικών και των συμπερασμάτων του συνεδρίου, ώστε αυτά, να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, σύμφωνα και με τις δημόσιες δεσμεύσεις των υπευθύνων.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Αρχική

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog