Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένωση Κρητών Κορινθίας :Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου

- Advertisement -

Ταυτότητες των μουσουλμάνων της Κρήτης.

Στα πλαίσια εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου μας, Η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης», συνεπής στην ιστορική έρευνα και τη λαογραφική της προσέγγιση, σας προσκαλεί να γνωρίσετε μια ιστορική πτυχή, άγνωστη στους περισσότερους από εμάς, αυτής των μουσουλμάνων της Κρήτης κατά την περίοδο 1645 – 1924.

Με κεντρικό ομιλητή τον Χανιώτη ιστορικό ερευνητή, κ. Ευθύμη Λεκάκη και τη μουσική επένδυση από καταξιωμένους στο χώρο της παράδοσης μουσικούς (Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Ανδρέας Αρβανίτης, Στρατής Ψαραδέλλης, Μανούσος Κλαπάκης, Άννα Κουκλάκη), η εκδήλωση αυτή πιστεύουμε πως θα φωτίσει αθέατες πλευρές της Κρητικής ιστορίας και μουσικής μέσα από εισηγήσεις, χορούς και τραγούδια.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα τόσο της Ένωσης Κρητων Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης» όσο και αυτά της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, η οποία και μας τιμά με την παρουσία της.

Σας περιμένουμε όλους την 9η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog