Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Ψυχογιός:Να παραταθεί άμεσα το πρόγραμμα της πυροπροστασίας

- Advertisement -

H ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 ωφελούμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία είναι ύψιστης προτεραιότητας. Πέρα από το, αυταπόδεικτο, γεγονός ότι επανασυνδέει τους ανθρώπους αυτούς με την εργασία, είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όσο και για την μέριμνα προστασίας των περιοχών που έχουν ήδη πληγεί.

Ειδικότερα στην Κορινθία όπου, δυστυχώς, οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο, εργάζονται πάνω από 120 άτομα στα Δασαρχεία Ξυλοκάστρου και Κορίνθου προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ είχε αυξήσει και τις απολαβές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η συνέχιση των συμβάσεων του, έμπειρου πλέον, προσωπικού, καθώς και η η πρόβλεψη για τη χορήγηση βεβαιώσεων για τα επαγγελματικά δικαιώματα του δασεργάτη, είναι μονόδορμος.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αρχή μιας αντίληψης ότι η αντιπυρική προστασία αφορά πρωταρχικά την πρόληψη και η οποία μπορεί να πραγματοποιείται από συμβασιούχους, αλλά και από μόνιμες θέσεις, καθώς αφορά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Η σημερινή Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της εργασίας, καθώς και η μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιμματικής κρίσης είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Η παράταση του προγράμματος αυτού λοιπόν είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν.

 

Γιώργος Ψυχογιός

Βουλευτής Ν. Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί κύριε Ψυχογιε να ανανεωθει μόνο ηΠυροστασια καλώς αλλά και τοΠρόγραμμα στους δήμους που απολύονται30′..333 εργαζόμενοι γιατί δεν παίρνετεΘέση η δουλειά είναι δικαίωμα ολων

  2. Το πρόγραμμα αυτό να παραταθεί, ναι, αλλά κοινή επιθυμία όλων μας είναι να μην παραταθεί η βουλευτική σου θητεία γιατί ο τσόγκας κ η θελερίτη θέλουν παρεούλα.

  3. Για πείτε μας κ Πέτρου πως γίνεται αυτόΝα μην έχεις τίποτα να είσαι ανεπαγγελτουςΚαι όταν είσαι πολιτικός υπουργός η βουλευτήςΝα έχεις γίνει εκατομμυριούχος από δουλειάΗ από κλεψιά μια απαντηση

  4. Oχι μονο υπουργός ή πολιτικός, αλλά λεφτά πολλά βγάζει κανείς φιλώντας κατουρημένες ποδιές. Και μαλιστα ρώτησες και τον σωστό άνθρωπο για να σου πει και τις ταρίφες. Λοιπόν πέτρου;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog