Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα νέα και οι δράσεις του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

- Advertisement -
Το Φθινόπωρο μπήκε δυναμικά για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου με πολλά νέα και ενδιαφέρουσες δράσεις.
Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού
To Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού λειτουργεί για 2η συνεχή σεζόν από τον Ιούνιο του 2019 και κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα επισκεψιμότητας, καθώς εξυπηρέτησε  24.370 τουρίστες το τετράμηνο Ιουν -Σεπ 2019. Το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού θα παραμείνει σε καθημερινή λειτουργία έως 31/10 και τους επόμενους μήνες θα λειτουργεί κατά περίπτωση έως την Άνοιξη του 2020 που θα ανοίξει εκ νέου για την ερχόμενη σεζόν.
Προβολή στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού
O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πλέον προσφέρει την δυνατότητα προβολής στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού. Στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα προβολής των υπηρεσιών τους σε χιλιάδες τουρίστες που τις αναζητούν. Η προβολή μπορεί να πραγματοποιηθεί έντυπα, ηλεκτρονικά η σε συνδυασμό.
Δείτε εδώ την Αναλυτική Παρουσίαση
Press & Fam Trips
2 Press Trips & 1 Fam Trip υλοποίησε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία ο Τουριστικός Οργανισμός  Λουτρακίου, συνεργαζόμενος με αρμόδιους φορείς.
Press Trip Βέλγου Δημοσιογράφου για Θερμαλισμό
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, διοργάνωσε Press Trip για τον Βέλγο δημοσιογράφο κ. Eric Brusten από το έγκριτο ιατρικό περιοδικό Artsenkrant.
Δείτε εδώ το Πλήρες Άρθρο
Press Trip Περιοδικού Countrysmart Σουηδίας
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας υλοποίησε ημερήσιο press trip για τους δημοσιογράφους,  Kristina Fröling και  Lars Ottoson οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του Online Περιοδικού Countrysmart.  Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συλλογή δημοσιογραφικού υλικού για την δημιουργία εκτεταμένου editorial-άρθρου για  περιοχές του Νομού Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και για το Λουτράκι με θέματα Lifestyle, Gastronomy, Wine, Accomodation facilities κ.λ.π. το οποίο θα δημοσιευθεί τον μήνα Οκτώβριο.

Το Περιοδικό «Countrysmart» (Lifestyle, Internal decoration, Trends, Restaurants, Destinations)  κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή Online μέσω της  πλατφόρμας Readly (https://se.readly.com/products/magazine/countrysmart) με περισσότερους από 180.000 συνδρομητές και απευθύνεται σε κοινό ηλικίας όλων των ηλικιών.
Το Press Trip υλοποιήθηκε στις 26/09. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε πολλά αξιοθέατα της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων, ο Ισθμός, το κέντρο του Λουτρακίου και η παραλία, το Loutraki Thermal Spa ενώ έγινε εξωτερική ξενάγηση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το μεσημεριανό γεύμα ήταν παροχή του εστιατορίου “ΟΥΖΕΡΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ”.

Fam Trip Ολλανδών Tour Operators από το Personal Touch Travel
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών υλοποίησε ημερήσιο fam trip με μία διανυκτέρευση για 14 Tour Operators από τον Ολλανδικό οργανισμό “Personal Touch Travel” που εξειδικεύεται σε διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού. το Personal Touch Travel θα συμπεριλάβει περιοχές της Πελοποννήσου στα προγράμματα του 2020, μεταξύ αυτών και το Λουτράκι, και τα στελέχη του πραγματοποίησαν επίσκεψη εξοικείωσης.
Το Fam Trip υλοποιήθηκε στις 6/10. Οι tour operators ξεναγήθηκαν σε πολλά αξιοθέατα της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων, ο Ισθμός, το κέντρο του Λουτρακίου και η παραλία, το Ηραίο και η Λίμνη Βουλιαγμένης, το Loutraki Thermal Spa.
  • Η διαμονή των συμμετεχόντων ήταν παροχή της Club Hotel Casino Loutraki
  • Το μεσημεριανό γεύμα ήταν παροχή του εστιατορίου Ypanema
  • Το Loutraki Thermal Spa παρείχε σε όλους τους συμμετέχοντες υδρομασάζ στις πισίνες, σάουνα και χαμάμ
  • Το δείπνο των συμμετεχόντων ήταν παροχή της Wyndham Ramada Loutraki Poseidon Resort
Δείτε εδω την ιστοσελίδα του οργανισμού Personal Touch Travel
Εκθέσεις
Έκθεση Senior Messe – Στοκχόλμη Σουηδίας
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «SENIOR MESSE» η οποία διεξήχθη από 1-3 Οκτωβρίου 2019, στην Στοκχόλμη.
Δείτε εδώ το πλήρες Δελτίο Τύπου
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης & TTG Travel Experience
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου προμήθευσε με έντυπο διαφημιστικό υλικό τα περίπτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7/9-15/9) και στην έκθεση TTG Travel Experience (09/10-11/10) που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι.
Grecka Panorama 2019, Βαρσοβία.
Για ακόμη μία χρονιά ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου θα είναι στην έκθεση Grecka Panorama, την αποκλειστική τουριστική έκθεση για την Ελλάδα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, από το 2014, στην Βαρσοβία. Αυτή τη χρονιά, ο οργανισμός θα λάβει μέρος αποκλειστικά στις επαγγελματικές συναντήσεις B2B που θα πραγματοποιηθούν την 6η Δεκεμβρίου 2019.
SEO & Google Analytics Stats visitloutraki.com
Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του Search Engine Optimization (SEO) για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας visitloutraki.com με σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία μέσω Google Analytics καταδεικνύουν σημαντική ποιοτική και ποσοτική αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα.
Επισκεψιμότητα 01.06.2019 – 31.08.2019
Επισκεψιμότητα 01.03.2019 – 31.05.2019
Νέα ενότητα “Αγορές” στο visitloutraki.com
Η ιστοσελίδα μας επεκτάθηκε με νέα αποκλειστική ενότητα “Αγορές/Shopping”. Με την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου έχουμε ήδη λάβει καταχωρήσεις εμπορικών καταστημάτων. Η απλή καταχώρηση των καταστημάτων καθώς και των λοιπών επιχειρήσεων που είναι μέλη του LTO μέσω φορέα ή απευθείας είναι εντελώς δωρεάν.
Δείτε εδώ την ενότητα “Shopping”
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Λουτρακίου, Π. – Αγ.Θ.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου συμμετείχε μέσω του Προέδρου , κ.Σπύρου Καραβούλη, στην 3η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Συνάντηση Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Π. Πιτσάκη
Με αφορμή την έγκριση ένταξης του προγράμματος για τη δημιουργία του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου – Open Mall ”  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 22 Οκτωβρίου 2019 μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας και εκπροσώπων φορέων του Λουτρακίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκης Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Παπαθανασίου Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Καραβούλης Σπύρος,  η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, κα Κουρούκλη Ανδριάννα με το μέλος του Δ.Σ., κ. Αλεξανδρή Ιωάννη, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, κ. Δρίτσας Αλκιβιάδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, κ. Κόντης Ιωάννης.
Στην συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία του έργου του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου – Open Mall ” καθώς και άλλες προτάσεις για την τόνωση της εμπορικής κίνησης του Λουτρακίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου & η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας χορηγοί της εκδήλωσης “Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας”
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγγελίας της έβδομης Νεμεάδας στην εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. Μία εκδήλωση άρτια οργανωμένη από τον Σύλλογο Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων και με το κύρος το οποίο αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας ήταν μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης με κάλυψη του κόστους του catering για τις ανάγκες επισιτισμού των προσκεκλημένων.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έγινε μέλος του Συλλόγου Αναβίωσης των Νεμέων Αγώνων ενώ στηρίζει την προβολή των Νεμέων Αγώνων και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας.
Από πλευράς LTO, παρόντες στην αναγγελία της 7ης Νεμεάδας ήταν ο Πρόεδρος, κ. Σπύρος Καραβούλης, η Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας κ. Σοφία Φιλιππίδου και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Υποβολή Προτάσεων 2020-2023
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου υποβάλλει σε ετήσια βάση προς το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, προτάσεις Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Το 2019 ο Οργανισμός θα υποβάλλει προτάσεις με τριετή ορίζοντα υλοποίησης, 2020 -2023. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, αποστείλαμε στους επικεφαλής των φορέων “‘Εντυπο Υποβολής Προτάσεων” ώστε να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας τις προτεινόμενες ενέργειές τους.
Σχολείο Τουρισμού OnTour Κορινθίας
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του ΙΝΣΕΤΕ και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ ενώ την τοπική διοργάνωση “Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ” διοργανώνουν ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, το Επιμελητήριο Κορινθίας και ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου “Ο Ξένιος Ζευς”. Την ομάδα επαγγελματιών, που πλαισιώνουν την τοπική διοργάνωση ηγείται η Local Ambassador, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κυρία Σοφία Φιλιππίδου.
Tο Σχολείο Τουρισμού OnTour, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της εκάστοτε περιοχήςΌλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το ΙΝΣΕΤΕ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog