Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Μέδουσα 9»: Εντυπωσιακές οι εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση

- Advertisement -

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την 1η Νοεμβρίου η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 9».

Σε αυτήν συμμετέχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών που έχουν συνάψει οι χώρες για τη στρατηγική τους συνεργασία.

Η άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου και ως στόχο έχει την ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα συμμετέχουν μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο, μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία, ενώ από την Κύπρο ένα πλοίο και μονάδες των ειδικών δυνάμεων.
Από πλευράς Αιγύπτου, κατέφθασαν στην Κρήτη κομάντος και επίλεκτοι του στρατού, το εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς ελικοπτέρων (ελικοπτεροφόρο) «Gamal Abdel Nasser», η φρεγάτα «El Fateh», ένα υποβρύχιο Type 209, η πυραυλάκατος Sulayman Ezzat και μαχητικά F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.

Στην Κρήτη ο Υπουργός Άμυνας

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε το «παρών» στην άσκηση και συναντήθηκε με προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μαζί του ήταν και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χριστοδούλου, με τον οποίο παρακολούθησαν αεροπορικές δυνάμεις κατά την εκτέλεση των αποστολών τους στο πλαίσιο της άσκησης.

 

  • Πηγή: altsantiri.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog