Σοκαρισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου του Περικλή Βασιλάκη.

Ο γνωστός παλαίμαχος διαιτητής από την Ήπειρο πέθανε από την επάρατη νόσο σε ηλικία 64 ετών.

O Θοδωρής Βασιλάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο την τελευταία διετία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια μάχη από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής…

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές ως κριτής διαιτησίας.

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. ‘Ηταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών. Εργάσθηκε στό ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005). ‘Ηταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού.

Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας και Διεθνής Διαιτητής FIFA-UEFA και δίδασκε από το έτος 1996 ως καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου. ‘Ηταν συνεργάτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σε θέματα ποδοσφαίρου και αθλητισμού.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr