Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φινλανδία: Σπάνιο καιρικό φαινόμενο με «παγωμένα αυγά» να καλύπτουν παραλία

- Advertisement -

Με χιλιάδες «παγωμένα αυγά» καλύφθηκε μία παραλία στη Φινλανδία, αποτέλεσμα ενός σπάνιου καιρικού φαινομένου.

Συγκεκριμένα, η παραλία της νήσου Χαϊλουότο στον Κόλπο Μποθνία, μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας, γέμισε με χιλιάδες μπάλες πάγου, ωοειδούς σχήματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο και εντυπωσιακό θέαμα.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, τα «παγωμένα αυγά» δημιουργούνται από μία σπάνια διαδικασία, κατά την οποία μικρά κομμάτια πάγου κυλιούνται από τον αέρα και το νερό, με αποτέλεσμα να παίρνουν το σχήμα αυγού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

O κάτοικος του νησιού, Ρίστο Ματίλα, ο οποίος και απαθάτισε το παράξενο θέαμα, δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ το σπάνιο αυτό φαινόμενο στα 25 χρόνια που κατοικεί στο νησί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τα «παγωμένα αυγά» κάλυπταν μία επιφάνεια περίπου 30 μέτρων, με τα μικρότερα να έχουν μέγεθος αυγού και τα μεγαλύτερα μπάλας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το BBC, χρειάζεται πολύ κρύο και αέρας, για να δημιουργηθούν οι μπάλες, οι οποίες αποτελούν κομμάτια μεγαλύτερων επιφανειών πάγου στη θάλασσα, τα οποία χτυπιούνται από τα κύματα όταν έχει έντονους ανέμους και σιγά σιγά παίρνουν στρογγυλό σχήμα.

 

Πηγή: kathimerini.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog