Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φορτηγό της φρίκης στο Έσεξ: Ταυτοποιήθηκαν οι 39 νεκροί

- Advertisement -

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε επίσημα τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου κοντά στο Λονδίνο τον Οκτώβριο και ότι έχει ενημερώσει τις οικογένειές τους.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός, στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα, ο βοηθός αρχιφύλακας του Έσεξ Τιμ Σμιθ.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Βιετνάμ δήλωσε ότι και οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα ήταν Βιετναμέζοι.

Τα θύματα ήταν από έξι επαρχίες -Χάι Φονγκ, Χάι Ντoυόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τιν, Κουάνγκ Μπιν και Χούε- ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ.

«Μέχρι τις 20.00 μ.μ. [τοπική ώρα] της 7ης Νοεμβρίου, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ και οι βρετανικές αρχές ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι και τα 39 θύματα που εντοπίστηκαν νεκροί στο Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου ήταν Βιετναμέζοι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ Τιμ Σμιθ.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου μετά την άφιξη του κοντέινερ από τη Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο. Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πέρφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου, και αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως τα θύματα φέρεται να ήταν Κινέζοι.

Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού απαγγέλθηκαν 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη βιετναμέζικη αστυνομία – συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί εκεί.

Η βρετανική αστυνομία αναζητά επίσης δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog